Protekle subote, 2.marta, u selu Ćele kod Novog Grada, dogodila se nesreća u kojoj su dva rođena brata zadobila teške opekotine.

Naime, 23-godišnji Luka Gačić i njegov 16-ogodišnji brat tražili su staro željezo pored jedne napuštene kuće u ovom mjestu.

Nezvanično saznajemo da su tom prilikom zapalili neko smeće među kojim su bile i auto gume.

Vatra se najvjerovatnije rasplamsala i zahvatila Luku a potom i njegovog mlađeg brata koji ju je pokušao ugasiti.

Mnogo informacija nema ni njihov otac Slobodan, osim da se sinovi nalaze u teškom stanju.

-Obojica su teško povrijeđena, a naročito Luka. Ovaj mlađi će sutra imati neku operaciju pa ćemo onda znati nešto više – priča Slobodan.

On dodaje da ne zna šta se dešavalo kraj napuštene kuće ali je čuo da su nešto pokušali zapaliti.

-Dok sam stigao do njih bili su u teškom stanju i nisu mogli pričati. Ubacio sam ih u auto i odvezao u Dom zdravlja u Novom Gradu gdje su im pružili prvu pomoć. Nakon toga su vozilom Hitne pomoći odvezeni u prijedorsku bolnicu a potom i u Banjaluku, gdje i sada leže – rekao nam je Slobodan Gačić.

Inače, višečlana porodica Gačić je siromašna, i teško živi.

Preživljaju od dnevnica koje povremeno zaradi otac Slobodan.

U proteklom periodu pomagala im je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“.

Na mjestu nesreće danas smo zatekli razbacano smeće, tragove paljevine i izgorjelih guma, ali i dijelove odjeće nesretnih mladića.

Tragom ove vijesti jutros smo se obratili Policijskoj upravi Prijedor iz koje smo dobili informaciju da nemaju prijavljenu ovu nesreću, ali da su zdravstvene ustanove u obavezi da prijave ovakve slučajeve ukoliko dođe do njihove intervencije.

Kako saznajemo, nakon naših pitanja policijski službenici PU Prijedor su izašli na lice mjesta u Ćele kod Novog Grada kako bi dokumentovali ovaj slučaj.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci nam je potvrđeno da se povrijeđeni mladići primljeni u Urgentni centar u subotu oko 19:50 časova.

-Pacijent L.G. (1996) je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Primljen je sa opekotinama glave, obje ruke, te prednje strane grudnog koša. Pacijent S.G. (2003) je hospitalizovan u Klinici za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju a primljen je sa opekotinama glave, lica i desne šake. Obojica su hirurški zbrinuta, njihovo zdravstveno stanje za sada je stabilno i ostaju na daljem liječenju i praćenju u pomenutim Klinikama – kaže se u informaciji koju smo dobili iz UKC RS.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com