-Sponzorisana objava-

Još jedan rad Prijedorčanina Tomislava Gašića, 36-godišnjeg doktora nauka, koji je napisao zajedno sa svojim kolegama, objavljen je na SCI listi.

Kada je u pitanju naš sugrađanin, ovo je njegov već deveti rad publikovan na ovoj prestižnoj listi.

Inače, nije rijedak slučaj da univerzitetski profesori u svojoj karijeri nemaju niti jedan rad u ovim prestižnim časopisima.

SCI lista se bazira na najuticajnijim časopisima: časopisi sa najvišim Impakt faktorom u svojoj naučnoj disciplini (oblasti) i, ako je moguće, najbolje rangirani časopisi iz svake države ili regiona.

SCIexpanded je postao svetski standard za pretraživanje i bibliometrijsku analizu. SCI se, zbog strogih kriterijuma selekcije, smatra kolekcijom časopisa sa najvišim Impakt faktorom, kolekcijom najuticajnijih međunarodnih i regionalnih časopisa.

U svjetskom izdavaštvu naučnih časopisa, izbor jednog časopisa za SCI listu smatra se prestižnim za samog izdavača, kao i za same autore, prihvatanje rada za publikovanje u časopisu koji je na SCI listi, doživljava se kao visok plasman.

-Grupa autora koji su stručnjaci, ljekari, univerzitetski profesori, napisala je ovaj rad pod nazivom “The Impact of Resistance Training Program of the Muscle Strenght and Bone Denisity in Adolescent Athletes” (“Uticaj programa vežbi sa opterećenjem na snagu mišića i koštanu gustinu sportista adolescenata”). Istraživanje je bilo fokusirano na uticaj devetomjesečnog programa vježbi, sa spoljašnjim opterećenjem različitog intenziteta (niskog, srednjeg i visokog), na eksplozivnu snagu donjih ekstremiteta i gustinu koštanog tkiva sportista adolescenata uzrasta od 17 do 18 godina. Ostali autori koji su navedeni pored mene, su profesori sa Univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca – rekao je Prijedorčanin Tomislav Gašić.

On je istakao značaj činjenice da se pored prestižnih institucija Srbije (Univerziteti Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca) našao i Srednjoškolski centar Prijedor u kojem je zaposlen.

Rad je objavljen pod nazivom:
“The Impact of Resistance Training Program of the Muscle Strenght and Bone Denisity in Adolescent Athletes”
(Uticaj programa vežbi sa opterećenjem na snagu mišića i koštanu gustinu sportista adolescenata)
Saša Bubanj, Milorad Mitković, Tomislav Gašić, Sanja Mazić, Ratko Stanković, Dragan Radovanović, Borislav Obradović, Goran Šekeljić, Milovan Stamatović, Jovan Marković, Slavoljub Uzunović

Ovaj, ali i ostale radove doktora nauka iz oblasti biomehanike, Prijedorčanina Tomislava Gašića, možete pronaći na njegovoj zvaničnoj web stranici OVDJE

Sažetak rada možete pogledati OVDJE

Pomenuti rad izvorno je objavljen OVDJE

Vezane vijesti:

JOŠ JEDAN USPJEH DOKTORA NAUKA IZ PRIJEDORA: TOMISLAV GAŠIĆ KOAUTOR RADA OBJAVLJENOG NA SCI LISTI