sodan-doboj openČlanovi Karate kluba „Šodan“ iz Prijedora ostvarili su odlične rezultate na 15.međunarodnom turniru „Doboj open 2014“ u pomenutom gradu, kako u pojedinačnoj, tako i ekipnoj konkurenciji.

Nastupilo je oko 800 takmičara iz 34 kluba Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Zlatne medalje pojedinačno su osvojili: Jelena Grbić i Marko Stanić u katama, a Tamara Vukić i Ivana Kantar u borbama. Srebrne medalje su pripale Siniši Miliću i Marku Miodragoviću u katama, te Marku Milutinu u borbama, a bronzano odličje u katama su osvojili Marija Plavšić, Stefan Obradović, Miloš i Dušan Pavić.

U borbama ekipno prvoplasirani su bili pioniri (uz pomenutog Milutina, Stefan Šebez i Dušan Marković), stariji pioniri (Milutin, Šebez i Aleksandar Topić), drugoplasirani su bili kadeti (Stanić, Radovan Stupar i Milan Nedimović), a trećeplasirani stariji pioniri sa postavom u kojoj je, uz navedene Miodragovića i Nedimovića bio još Radomir Cunjak.

Prije početka turnira, ispred Regionalnog karate saveza Krajina, uručen je bilbord, na kojem su potpisi svih učesnika humanitarnog takmičenja pod nazivom „Sportsko srce“.

Nakon tragedije, pošto je poplavama zadesila mnoge gradove u Republici Srpskoj, pomenuti turnir je organizovao Rajko Vučićević, inače generalni sekretar KS RS.

Sva prikupljena sredstva sa tog turnira su uručena karatistima iz Prijedora, Doboja i Bijeljine, koji su pretrpili velike štete za vrijeme poplava. Tom prilikom predsjednik domaćeg KK „Sloga“ Nenad Paleksić uručio je Vučićeviću plaketu za doprinos u razvoju karate sporta u Republici Srpskoj i BiH, a istaknuti sportski radnik ovim gestom je samo potvrdio da je zaslužio javno priznanje.

Tekst – N.Đerić/A.Drakulić
Foto – Karate klub „Šodan“ Prijedor