Napokon. Omarska je u 12. kolu zabilježila prvu pobjedu u gostima i to u Prnjavoru, protiv ekipe Ljubića. Nakon svih peripetija i poraza, Omarska je otputovala u Prnjavor bez četiri standardna igrača, ali i ovaj put se potvrdilo da mlađi igrači zaslužuju šansu koju su protiv Ljubića iskoristili. Nije Omarska otputovala bez ambicija, jer je sigurno da rezultati ne odgovaraju kvalitetu ekipe i da smo dosta utakmica izgubili za dlaku.

Omarska je bolje ušla u utakmicu i bila je opasnija čitavo prvo poluvrijeme. U 17. minutu Rosić se odlično snašao među dvojicom igrača u šesnaestercu domaćih i iz poluvoleja pogodio mrežu Ratkovića za vođstvo od 1:0. U 31. minutu Panić je sjajno probio, “promiješao” odbranu Ljubića i na kraju povratnom loptom uposlio Krecelja koji ju je smjestio u mrežu za 2:0. Iz prvog poluvremena treba izdvojiti i jedan šut Rosića koji je fijuknuo tik kraj stative domaćina.

U drugom poluvremenu, očekivano, Ljubić je napadao, a Omarska se posvetila čuvanju stečene prednosti. U 67. minutu sudija Maksimović je pokazao na penal zbog igranja rukom Marka Jokića. Šutirao je Segić, ali je golman Jokić odbranio. Na loptu je ponovo natrčao Segić, ali Jokić je i drugi put bio uspješniji. U 83. minutu novi penal za domaćina. Ovaj put zbog prekršaja Anđića, s tim da je sudija na bijelu tačku pokazao nakon kraćeg razmišljanja jer je i njemu bilo sporno ko je prije stigao do lopte Anđić ili igrač domaćih. Ovaj put penal je izveo Jagodić, koji je bio uspješan i smanjio na 2:1, pa se u posljednjih desetak minuta ušlo u uzbudljivo završnicu. Domaćin je izveo nekoliko opasnih kornera, ali nije uspio izjednačiti i Omarska se sa tri velika boda vratila iz Prnjavora.

Ova pobjeda mnogo znači u borbi za opstanak, a takođe mnogo znači i na psihološkom planu, posebno što nam u sljedećem kolu dolazi direkatan rival, Polet iz Broda.

Kao što rekosmo, posebno raduju dobre igre mladih: Delića, Stojnića, Jokić Marka, Radanović Daria i Maria, te Jokić Stefana koji je debitovao za prvi tim.

Ljubić: Omarska 1:2 (0:2)

Prnjavor
Stadion: “Borik”
Sudija: Maksimović Marko (Modriča)
Gledalaca: 50
Strijelci: Jagodić u 83. (penal) za Ljubić, Rosić u 17. i Krecelj u 31.minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Delić, Grahovac, Jokić Mladen (Omarska)

Ljubić
Ratković 6,5, Radaković 6, Kovačević 6, Radonjić 7 (Žerebni -), Jagodić 6, Segić 5,5 (Kuzmanović -), Žižak A. 6, Subić 6 (Jugović -), Burgić 6,5, Grahovac 6,5, Žižak B. 6
Trener: Zeljković Nikola

Omarska
Jokić Mladen 8, Panić 7, Jokić Marko 7, Romanić B. 7, Rosić 7,5 (Radanović D. -), Krecelj 8, Grahovac 7, Anđić 7, Stojnić 7 (Jokić Stefan -), Delić 7 (Radanović M. -), Višić 7
Trener: Milenko Vuleta

Tekst – FK Omarska
Foto – Aleksandar Bato Atić