U Prijedorskoj Mašinskoj školi potpisan je ugovor o početku obuke programa osposobljavanja za operatera na CNC mašinama za obradu drveta. Obuka se organizuje u okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ u realizaciji Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda”.

Među osamnaest polaznika je pedesetčetvorogodišnji Marin Tatarević. Besplatna obuka šansa je za bolje sutra, kaže Marin, koji se, nakon dugo godina bez posla, odlučio na novi korak u životu.

Sa ciljem podrške zapošljavanju planirano je osposobljavanje nezaposlenih lica za deficitarna zanimanja u struci drvoprerade.

-Dio praktične nastave će se odvijati u školi na CNC mašini dok će drugi dio nastave biti realizova u preduzeću – istakla je Dijana Šobot, direktorka Mašinske škole u Prijedoru.

Projekat realizuje Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „Preda“ u partnerstvu sa Gradskom Upravom, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Mašinskom školom, Poljoprivredno-prehrambenom školom i lokalnim preduzećima uključenim u realizaciju projekta.

RTRS