Prijedorčanka Jelena Govedarica, modno-scenska performenka i top model BiH, najavljuje 54-ti projekat, modno-scenski performans pod nazivom ,,Muškarac u životu jedne žene” za koji potpisuje scenario, koreografije, kao i cjelokupnu organizaciju.

– Pozorišnu scenu ovoga puta dijeliću sa jednim poznatim glumcem.Imam više opcija, pa ćemo uskoro znati i ko će to biti. Biće tu i gosti iz svijeta muzike i mode, a kroz jednu scenu promovisaću i sport. U suštini, biće to jedna komedija sa dosta dramaturgije i iščekivanja – kroz smijeh najavljuje za MNE magazin Jelena Govedarica.

Ona pojašnjava da će to biti jedna komična priča o braku u kojem dolazi do nesporazuma radi nemogućnosti dogovora o tome čime će se dijete baviti, kada se par razvodi, ali i ponovo vjenčava.Kaže da će se u pozorištu u Prijedoru na modnoj sceni naći veliki broj uspješnih muškaraca različitih profesija.

Naša sagovornica smatra da svaka prezentacija mode mora imati umjetničku konotaciju.

-Moda je stav! Ne čine je samo odjevni komadi koje možemo da opipamo i vidimo.Nju čini poruka koju nosi sama u sebi, a to je da odijelo ne čini čoveka, ali mnogo govori o njemu, njegovom karakteru, osobinama, doživljavanju okoline i samoga sebe.Upravo zato sam i spojila modu i glumu jer scena daje čar i kompletnost kolekcijama i dočara upravo tu poruku koju nose i moje koreografije-kaže Jelena.

Svaki njen performans je, dodaje, sa jakim porukama i veoma su realistični.

-Na primjer, “Kraljica”, gdje je pričana priča o razmaženom djetetu koje odlazi na svjetski izbor za miss…Kroz modu je ovdje poslata jaka životna poruka-“Idem padnem, ustanem, popravim krunu i nastavim!” Ili, “Moderna bajka” gdje sam igrala sa Gordanom Milinović koja je dobila nagradu za životno djelo i glumica je Narodnog pozorišta RS, govorila je o unuci i baki, gdje baka savjetuje unuku za koga da se uda…Koreografijom sa koferima počeli smo i završili i time pokazali da je život u našim rukama i promjenu možemo napraviti samo mi sami. Gluma je bila uvertira svake koreografije, što i jeste moj stil rada, te smo tako poručili: ”Mužu nikad ne preturaj džepove”,”Život nek ti bude bajka, a ne pakao, igraj igru zavođenja”…-priča Jelena.

Naša sagovornica je do sada realizovala 20 projekata neformalnog obrazovanja mladih u NVO, pomjerila je granice na modnoj sceni unikatno spojivši modu i glumu, napisala je 53 scenarija za isti toliki broj modno-scenskih performansa i odglumila isto toliko uloga.

Iza nje su i godine bavljenja plesom, brojne lente sa takmičenja na izboru za miss, titula top model BiH…

Svojim životnim uspjehom smatra to što se odvažila da spoji modu i glumu.

mnemagazin.me