U organizaciji Gradske organizacije Crvenog krsta i u saradnji sa Transfuzijom Republike Srpske , u Prijedoru je, kao i svakog oktobra, organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

U akciji je učestvovalo 35 davalaca krvi i to – pripadnici Oružanih snaga BiH – Kasarne u Prijedoru, policije, vatrogasaca, Omladinskog kluba, te radnika “Arselor Mitala Prijedor”.

“U Prijedoru ima više aktiva dobrovoljnih davalaca krvi i ubuduće ćemo se potruditi da rezerve tečnosti koja život znači budu na zadovoljavajućem nivou, a najmanje što možemo pružiti tim najhumanijim ljudima jeste zajedničko druženje koje smo za njih organizovali u jednom prijedorskom restoranu”, rekao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, Zoran Veselinović.

Druženju davalaca krvi sa područja čitave regije prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

“Crveni krst je jedna uzorna organizacija u gradu i njen značaj je posebno vidljiv u vremenu vanrednih situacija i grad Prijedor podržava rad ove organizacije dodijelivši im i novi prostor te ćemo sa podrškom nastaviti “, istakao je Đaković.

On je posebno istakao humanost dobrovoljnih davalaca svih generacija, čije aktivnosti, smatra gradonačelnik, posebno treba podržati i uvijek isticati.

U Prijedoru je trenutno aktivno oko 3.000 dobrovoljnih davalaca krvi, što je tri odsto broja stanovnika u gradu.

Prijedorgrad.org