Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio članice Udruženja “Žene u umjetnosti” koje je odnedavno smješteno u nove prostorije.

Poželjevši im uspjeha u budućem radu, gradonačelnik je istakao njihov doprinos u animaciji ljubitelja lutkarstva svih generacija.

“Svih ovih sedam godina koliko postoji , Udruženje je uz angažman mnogobrojnih umjetnika nastojalo da zaživi umjetničke aktivnosti kojih u gradu nema i da savremenim kreativnim sadržajima obogate kulturnu scenu što je u Gradskoj upravi naišlo na podršku”, istakao je Đaković.

Predsjednica Udruženja Biljana Anđelić je , uz zahvalnost za dodijeljeni prostor, istakla da je riječ o daleko uslovnijem prostoru za rad nego što su bile prostorije bivšeg bioskopa ” Mrakovica”.

“Uspjeli smo u tome zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave Prijedor i sada ćemo moći lakše da realizujemo neke od brojnih aktivnosti”, kazala je Anđelićeva.

Ona je dodala da je u udruženju još uvijek aktuelan poziv na audiciju za Školu lutkarstva.

“Potrebna su nam djeca uzrasta od 9 – 10 godina, a one najtalentovanije ćemo, po završetku radionica, uključiti u Malu lutkarsku scenu, jer za rad s lutkama treba imati i ljubav i osjećaj”, rekla je Anđelićeva.

Bila je ovo prilika i za razgledanje nekih od 40 velikih lutaka po kojima je ovo udruženje prepoznatljivo, uz najavu novih projekata.

“Vršimo animaciju, primičemo lutkarsko pozorište djeci iz osnovnih škola i uopšte razvijamo ljubav prema lutkarstvu” rekla je Anđelićeva.

U Udruženju “Žene u umjetnosti” namjeravaju organizovati radionice iz književnosti, likovne umjetnosti, reciklaže namještaja i druge,a dobrodošli su, kako su poručili, i djeca i odrasli.

Prijedorgrad.org