pozoriste prijedor-dnevnaTim Pozorišta Prijedor odlučio je da stane u kraj neodgovornim posjetiocima, koji, uprkos svim upozorenjima, ne isključuju mobilne telefone tokom trajanja predstava.

Direktor ove ustanove Zoran Baroš potvrdio je da će takve situacije koje ometaju glumce, ali i uzornu publiku, ubuduće spriječiti nabavkom uređaja kojim će u sali pozorišta biti blokiran rad telefona.

– Sve koji dolaze u naše pozorište, a ponašaju se kao da ne mogu ni minut bez telefona, upozorićemo da im taj uređaj može pokvariti aparat, ukoliko ga ne ugase. U najboljem slučaju iz pozorišne sale poslije predstave izaći će sa praznom baterijom – rekao je Baroš.

On je dodao da su na ovu mjeru bili prinuđeni poslije višegodišnjih upozoravanja prije početka predstave i vizuelnim i audio-metodima koji, očigledno, nisu urodili plodom.

– Ne možemo da vjerujemo da neko može biti toliko neuviđavan da, i poslije toliko godina, nije shvatio da je u sali gdje se izvodi neka predstava, prije svega nekulturno, da zazvoni telefon. Još je gore što se pojedinci uredno jave na telefonski poziv i razgovaraju dok glumci nastupaju na sceni – istakao je Baroš.

Podsjetio je da se Pozorište Prijedor odlučilo da nabavi uređaj slijedeći primjer Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

– Cijena, koja iznosi 300 maraka, nije visoka, a učinak će svakako biti veći od naših višegodišnjih molbi da se tokom predstave ugase mobilni telefoni – kazao je Baroš i dodao da će sa ovom praksom početi 10. aprila.

Glas Srpske