Na osnovu člana 96. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima RS(„Službeni glasnik RS”, broj: 63/11) i člana 190. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 13/02 i 50/10), rješavajući po zahtjevu Gradske organizacije DNS-a Prijedor, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove donosi

RJEŠENJE

1. Utvrđuje se potpuna OBUSTAVA SAOBRAĆAJA u ulici 1. Krajiške brigade od raskrsnice sa ulicom Slavka Rodića do raskrsnice sa ulicom Kozarska.
2. Potpuna obustava saobraćaja će se izvršiti 04. (četvrtak) oktobra 2018. godine u periodu od 16.00 časova do 24:00 časa.
3. Zadužuje se Gradska organizacija DNS-a Prijedor da učesnike u saobraćaju obavjesti o obustavi iz tačke 1. dispozitiva putem sredstava javnog informisanja i da obavjesti nadležnu policijsku stanicu kako bi oni preduze1i sve neophodne mjere za izvršenje ovog Rješenja.
4. S obzirom na broj učesnika javnog skupa nadležna policijska stanica, ako to ne ugrožava bezbjedno odvijanje saobraćaja, može dozvoliti saobraćaj vozila u ulicama iz tačke 1. ovog Rješenje.

OBRAZLOŽENJE
Dana 17.09.2018. godine Gradska organizacija DNS-a Prijedor obratila se ovom Odjeljenju sa zahtjevom za potpunu obustavu saobraćaja u ulici 1. Kajiške brigade u trajanju od osam časova za dan 04.10.2018. godine iz razloga bezbjednosti, a za potrebe održavanja predizbomog skupa — tribine na Urijama u sklopu predizborne kampanje za opšte izbore 2018. godine.

S obzirorn na gore navedeno, a iz razloga bezbjednosti, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove je odlučilo kao u dispozitivu.

Protiv ovog rješenja može se uložiti žalba Ministarstvu saobraćaja i veza RS u roku od 15 dana od dana prijema rješenja. žalba se podnosi putem ovog organa u skladu sa članom 218 stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku (Službeni Glasnik RS 13/02) uz naknadu od 10 KM administrativne takse koja je u skladu sa članom 4. Odluke o opštinskim administrativnim taksama.

v.d. Načelnika Odjeljenja
Tihomir Timarac

Foto – ilustracija