Predstavnik Agencije „PREDA-PD“ i projekta ILO, g-din Branislav Vujasin, prisustvovao je Sajmu privrede „MODRIČA-2018.“ koji se tradicionalno održava od 2010. godine. Cilj osnivanja Sajma je razmjena novih tehnologija i znanja, povezivanje privrednika, udruženja i privrednih komora, kao i prezentacije novih proizvoda i usluga. Sajam okuplja subjekte iz svijeta privrede, malog preduzetništva, turizma kao i poljoprivrede.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske g-din Zlatan Klokić i načelnik opštine Modriča g-din Mladen Krekić, su na sajmu posjetili izložbeni prostor Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“.

Upoznali su se aktivnostima koje Agencija „PREDA-PD“ realizuje i predstavljen im je projekat „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ – ILO.

Projekat „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“ se realizuje u sklopu krovnog projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini kojeg finansira Evropska unija (EU), a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Projekat realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora u partnerstvu sa Gradom Prijedorom, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, JU Mašinska škola Prijedor, JU Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor, Klasterom „DRVO-PD“ i „Edna Metalworking“ d.o.o
.
Ukupna projektovana vrijednost projekta je 459.479,23 KM, od čega će 372.532,81 KM finansirati Evropska unija, dok će učešće lokalnih partnera iznositi 86.946,42 KM.

PREDA-PD