Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u nastavku realizacije preventivnih aktivnosti povodom akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju”‚ 13.09.2018. godine, u vremenskom periodu od 09,00 do 10,30 časova, u ulici Nikole Pašića, u neposrednoj blizini školskih ustanova, organizovali su zajedničke aktivnosti, u kojima je učestvovala školska saobraćajna patrola Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“ iz Busnova.

Tom prilikom pripadnici školske saobraćajne patrole su zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, vršili regulisanje saobraćaja, na način da su u neposrednoj blizini školskih ustanova, pored pješačkih prelaza, vršili regulisanje saobraćaja, radi bezbjednog kretanja učenika.

Tom prilikom, pripadnici školske saobraćajne patrole, pokazali su zavidno znanje u poznavanju i primjeni propisa u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Osnovni cilj ovih aktivnosti odnosi se na unapređenje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bezbjednost učenika.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te prilagode brzinu kretanja uslovima puta, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova.

PU Prijedor