Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, izvršili su kriminalističku obradu lica S.B. (1986) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je, u toku noći, 05/06.09.2018. godine, na području Prijedora, počinio krivična djela „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“ i „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“ u pokušaju, nad tri putnička automobila, privatnog vlasništva.

Osumnjičeni se tereti da je, u naprijed navedenom vremenskom periodu, u ulici Meše Selimovića, nasilnim putem ušao u unutrašnjost putničkog automobila marke „VW Golf 2“, u namjeri da isti stavi u pogon, u čemu nije uspio. Nakon toga je, u neposrednoj blizini, upotrebom podesnog predmeta, ušao u unutrašnjost drugog putničkog automobila marke „VW Golf 2“, te isti pokušao da stavi u pogon, u čemu takođe nije uspio.

Osumnjičeni je zatim u ulici, Mitropolita Petra Zimonjića, nasilnim putem ušao u unutrašnjost putničkog automobila marke „Nissan Xtrail“, gdje je tom prilikom izvršio preturanje stvari, nakon čega je napustio navedeno vozilo. Tom prilikom na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica S.B. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“ i „Oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari“ u pokušaju.

PU Prijedor
Foto – ilustracija