sladjan janjanin-pobjeda letonijaSlađan Janjanin, mladi bokser iz Prijedora ostvario je novu pobjedu u profesionalnom ringu, pošto je u devetom meču isto toliko puta trijumfovao, a osmi put nokautom.

U prestižnoj WBC-asocijaciji (World boxing council) u velter kategoriji (do 69 kilograma) savladao je u gradu Liepaja (Letonija) u trećoj rundi Crnogorca Borisa Gligorića iz Podgorice, koji boravi u Njemačkoj.

-Utisci su predivni, reviju, koju je prenosio i TV-kanal „Euro-sport“, pratilo je 6.000 poklonika „plemenite vještine“. Sada se spremam za 20.decembar, kada bi u Hamburgu (Njemačka) trebalo da se borim za evro-azijsku pacifičku titulu u seniorskoj konkurenciji u WBC verziji. Želja mi je da objedinim tri titule, jer bih se borio i za baltik-mediteransku, kao i za svjetsku u kategoriji juniora do 24 godine, gdje imam pravo nastupa još dvije godine. Niko iz Republike Srpske i BiH nije do sada imao takve domete u najjačoj, WBC asocijaciji -naglasio je Janjanin.

Nije ovaj 23-godišnji borac propustio priliku i da se zahvali svima koji su mu pružili podršku i finansijsku pomoć, a među njima je i njegov sugrađanin, poznati pjevač narodne muzike Halid Muslimović.
N.Đerić/A.Drakulić