mali podvoznjak-akcija uredjenja (1)Svjedoci smo da je grad Prijedor, zahvaljujući zalaganju lokalne administracije, Javnom komunalnom preduzeću i doprinosu samih građana u zadnjih desetak godina postao daleko uređeniji i čistiji u odnosu na raniji period, a tome je doprinijela i činjenica da je obnovljena i uređena pješačka zona u gradu, sanirani asfaltni putevi, izgrađeni trotoari, a zelene površine se redovno uređuju i održavaju.

Ipak, postoje i neki od centralnih dijelova grada koji su još uvijek zapušteni i slabo održavani (problemi smeća, korova, nedoličnih grafita, sivila).

U saradnji sa grupom mladih iz Prijedora došlo se na ideju da se sačini spisak prioriteta gdje bi se, uz minimalne intervencije, poboljšao njihov izgled.

Kao početak inicijativa ovog tipa, proteklog petka i subote , 21. i 22. novembra, izvršena je akcija čišćenja i uređenja malog podvožnjaka, koji predstavlja jedno od visoko prometnih mjesta u gradu.

To je podrazumijevalo da se isti očisti od korova, ofarba zid na kome bi mladi potom oslikali motive po želji i na taj način udahnuli život ovom mjestu, koje je zaista djelovalo sivo i zapušteno.

Ova aktivnost realizovala se u saradnji sa Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove Grada Prijedora, a u narednoj godini planiramo urediti i ostale dijelove grada, za koje budemo našli za shodno da je neophodna intervencija.

Udruženje „Program Prijedor“
mali podvoznjak-akcija uredjenja (2) mali podvoznjak-akcija uredjenja (3) mali podvoznjak-akcija uredjenja (4) mali podvoznjak-akcija uredjenja (5) mali podvoznjak-akcija uredjenja (6) mali podvoznjak-akcija uredjenja (7) mali podvoznjak-akcija uredjenja (8) mali podvoznjak-akcija uredjenja (9) mali podvoznjak-akcija uredjenja (10) mali podvoznjak-akcija uredjenja (11) mali podvoznjak-akcija uredjenja (12) mali podvoznjak-akcija uredjenja (13)