Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u vremenskom periodu od 09.08. do 12.08.2018. godine, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Tokom akcije zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisana su 93 vozača, a koji su tom prilikom isključeni iz saobraćaja. Prema 12 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova, kao i prema 1 pješaku koji se po kolovozu kretao pod uticajem zabranjene koncentracije alkohola.

Vozačima zatečenim pod uticajem alkohola u saobraćaju izrečene su 44 zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima, dok ukupno trajanje izrečenih zaštitnih mjera iznosi 56 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno pravila koja se odnose na zabranu upravljanja vozilima pod uticajem nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju.

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u narednom periodu nastaviće sa kontinuiranim aktivnostima usmjerenim na kontrolu ovih ali i ostalih prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor
Foto – ilustracija