Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas obišao radove na asfaltiranju lokalnog puta Elezi-Hodžići u naselju Trnopolje čija je ugovorena cijena 183.320 KM.

On je tokom obilaska terena istakao da se na ovaj način u gradu nastavlja izgradnja asfaltne putne mreže.

“Ovaj put se gradi u saradnji sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Prijedora i mjesne zajednice Trnopolje, a dužina puta je 1800 metara”, izjavio je novinarima Đaković.

On je dodao da je planom finansiranja definisano da su oko 103.000 KM sredstva Federalnog ministarstva i mjesne zajednice Trnopolje, a 80.000 KM Grada Prijedora.

Rok za završetak radova 30 dana od dana uvođenja u posao preduzeća MG Mind odnosno podizvođača “Niskogradnja Marjanović”.

Gradonačelnik je obišao radove i na asfaltiranju lokalnog puta u Gomjenici, u ulici Dušana Pantelića i 21.maja u dužini od oko 1100 metara i gdje je ugovorena cijena radova 100.446 KM.

Učesnici u finansiranju rekonstrukcije i sanacije i ovog puta su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 60.267 KM i Grad Prijedor sa 40.178.KM.

Rok za završetak radova 30 dana od dana uvođenja u posao gdje su izvođači radova “Prijedorputevi”.

Potom je uslijedio obilazak lokacije gdje je uveliko počela izgradnja saobraćajnice C105-industrijska zona Celpak i gdje je planiran početak rada firme “Kolektor”.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 716.000 KM, od čega će iz budžeta Grada Prijedora biti obezbijeđeno oko 346.000 KM, dok će ostatak obezbijediti američki USAID.

Prijedorgrad.org