Sloga Trn: Omarska 2:4

Sudija: Tripunović Zoran (Doboj)
Gledalaca:80
Strijelci: Lukajić u 35. i Grozdanić u 77.za Slogu, B.Rosić u 2. i 72., Dejan Romanić u 8. i Bojan Romanić iz penala u 90.minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Crnčević (Sloga), Višić(Omarska)
Crveni karton: Ivić Miloš (Sloga) u 42.minuti (dva žuta)

Sloga: Crnčević, Vujačić, Savičić (Stanković), Tepić, Garača, Lukajić, Grozdanić, Ivić, Kukić (Beslać) , Paripović, Milinović
Trener: Predrag Tatić

Omarska: Jokić, Jokić Marko, Bušić, Romanić B, Nišević D, Rosić B, Grahovac, Romanić Dragan, Rosić Đ (Vučenović), Romanić Z Dejan (Dobraš), Hrvaćanin
Trener: Vuleta Milenko

Omarska je na gostovanju u Trnu slavila sa 4:2, te je na taj način tri kola prije kraja i matematički obezbjedila opstanak, mada je istini za volju opstanak bio upitan samo teoretski. Bitno je istaći da je utakmica bila fer i korektna, bez incidenata na terenu, ali ni oko njega. Naime, zbog svih dešavanja između ova dva kluba u poslednje vrijeme, postojala je opasnost i od povećanih tenzija, ali proteklo je sve u najboljem redu, kako i treba.

Omarska je furiozno ušla u utakmicu, te je u prvih deset minuta postigla dva gola. Može se reći dva, skoro pa identična pogotka. Hrvaćanin je promješao odbranu domaćina po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu. prvi gol je postigao Rosić Branko, a skoro identičan gol je postigao i Romanić Dejan nekoliko minuta kasnije, tako da je Omarska ekspresno povela sa 2:0. Nakon toga, Omarska je potpuno dominirala, a domaćin je bio u nokdaunu. U tom periodu Omarska je stvorila još nekoliko prilka, ali nije ih iskoristila. Ipak, domaćin se polako oporavio od početnog šoka i uspio je da postepeno preuzme inicijativu. To im se isplatilo u 35. minutu. Nakon jednog centaršuta, Lukajić je sjajno poluvolejem zahvatio loptu i smanjio na 2-1. Evrogol.

Puno buro viđeno je u finišu prvog poluvremena. Domaći su nakon jedne akcije tražili jedanesterac, ali je sudija Paripović samo odmahnuo rukom. U nastavku akcije, Ivić je oštro startovao nad Hrvaćaninom i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Bilo je malo gužve, ali sve se smirilo bez ozbiljnijih posljedica, pa je Omarska u drugo poluvrijeme ušla sa vođstvom 2-1 i igračem više.

Omarska je u drugom poluvremenu znalački koristila igrača više i konstantno kontrolisala igru. Na treći gol se čekalo do 72. minutu. Višić je sjajno centrirao, a Rosić Branko je na drugoj stativi samo plasirao loptu u mrežu. Ipak, domaćin se ni sa igračem manje nije predavao. U 77. minutu Sloga je uspjela složiti jednu lijepu akciju, koju je golom završio Grozdanić, te smanjio na 3:2 i vratio neizvjesnost u utakmicu. U poslednjih deset minuta domaćin je imao želju da dođe do izjednačenja, ali nije mao snage za to. Sa druge strane, ostavio je previše prostora u odbrani, ali Rosić i Dobraš nisu uspjeli realizovati stopostotne šanse i definitivno prelomiti utakmici. Ipak, u sudijskoj nadoknadi, Hrvaćanin je izašao sam pred golmana i predriblao ga, nakon čega ga golman Crnčević ruši i sudija pokazuje na jedanaesterac. Siguran izvođač je bio Romanić Bojan, koji je tako postavio konačnih 4:2.

Na ovaj način, Omarska je zabilježila 500-tu prvenstvenu pobjedu. Prvu pobjedu Omarska je ostvarila u svom četvrtom nastupu, 30.septembra.1973. godine protiv Proletera iz Karanovca. Slavili smo 4-3. Dva gola na toj utakmici je postigao Krecelj Svetozar, koji je danas bio službeni predstavnik kluba, apreostala dva gola su postigli Anđić Nenad i Starčević Ljubomir.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Proleter iz Teslića koji je doživio katastrofu. Poražen je u Tesliću čak 7-0 protiv ekipe Modriče, novog prvoligaša. Sloga iz Trna gostuje u Šamcu.

FK Omarska