U Pozorištu Prijedor sinoć je promovisana knjiga “Nekad davno” devetnaestogodišnje Milice Savić.

Ovo je četvrta po redu knjiga mlade Prijedorčanke.

– Ovo je zbirka pripovjedaka. Riječ je o tri veće priče koje se zovu “Savo”, “Sarajevo, ej” i “Nekad davno”. Ovu knjigu posvetila sam svojoj majci Ljubici, a inspiraciju za pisanje pronalazim u svom životu – rekla je Milica za portal srpskainfo.com.

Ona se zahvalila svima koji su je podržali.

-Majka je moj najveći oslonac i podrška u životu i zato sam njoj i posvetila svoju četvrtu knjigu. Ni ona do samog kraja nije znala da je njoj posvećena pa se mnogo iznenadila kada sam joj to rekla – kaže skromna Milica.

Recezent knjige, Branislav Kecman istakao je da Milicina književna djela odlikuje univerzalnost.

– U njima se može svako naći. I ja mogu da se pronađem u nekim pričama. Zanimljivo je i to što su njeni književni likovi pozitivni i ne gledaju na život negativno,a li i sam aMilica je takva. Kod nje je sve pozitivno i tako uvijek nalazi rješenja za probleme svojih književnih likova – rekao je Kecman.

On joj je u ime Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Prijedor, koje je organizovalo promociju knjige, uručio zahvalnicu zbog doprinosa u očuvanju srpske kulturne baštine jer je sva svoja književna djela pisala ćirilicom.

EuroBlic-srpskainfo.com
Foto – Mladena Bolta/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com