Članovi Bokserskog kluba “Tim Janjanin” debitovali su u bokserskoj ligi Republike Srpske.

U mečevima 4.kola koji su održani u nedjelju u Bijeljini svoje premijerne mečeve imala su osmorica mladih Prijedorčana.

Bilans od četiri pobjede, jednog neriješenog meča i tri poraza, pokazatelj je da u našem gradu ima dosta talentovanih mladih boksera.

-Nedim Selimović(školarci) pobijedio je borca iz Brčkog, Mihael Ljuboja(seniori) nokautom u 1. rundi savladao je borca iz BK “Kum”, Leon Marić(juniori) slavio je protiv predstavnika domaćeg kluba “Radnika” iz Bijeljine, Marko Jovanović(pioniri) je meč dobio bez borbe jer se rival nije pojavio, dok je neriješenim rezultatom završen meč Aleksandra Vignjevića(mladi) sa bokserom domaćina. Marko Beben(školarci), Miloš Savić i Stefan Pavić(mladi) su poraženi ali sam prezadovoljan njihovim nastupom s obzirom da su po prvi puta navukli rukavice u zvaničnim mečevima – rekao je njihov trener Dražan Janjanin, iskusni bokser koji je zajedno sa braćom Slađanom i Milošem i pokrenuo Školu boksa Box team Janjanin u našem gradu.

On je dodao da je nedavno osnovani klub tek krenuo sa mečevima u Ligi Republike Srpske bez ikakve finansijske pomoći sa željom da mladi Prijedorčani, bez imperativa pobjede, osvoje što više bodova u ovom takmičenju.

-Trenutno sve troškove snosim lično iz svog džepa, ali se nadam da će Grad Prijedor uvidjeti da se radi o jako kvalitetnoj školi boksa koju vodimo i da će svi oni koji to mogu pomoći našoj djeci u daljem sportskom razvoju – dodao je Janjanin.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – BK Tim Janjanin