pilipovic-seminar (1)Trener KBS „Rudar“ Marijan Pilipović je tokom proteklog vikenda učestvovao na Total Body Coach 2 seminaru koji je održan u Zagrebu.

Ovo je drugi po redu seminar koji je Total Body Coach Team organizovao u svrhu usavršavanja trenerskih i takmičarskih sposobnosti, a pod vođstvom najboljih kondicionih trenera, kineziologa i vodećih fitness trenera sa višegodišnjim iskustvom u fitness industriji.

Teme seminara su bile: 1. Odnos s grupom u treningu (Igor Čerenšek), 2. Kettlebell (Marino Bašić / Tomislav Dolušić / Saša Grošić), 3. Trening s medicinkama i elastičniim trakama (Marino Bašić), 4. Suspenzijski trening: TRX & Rip60 (Tomislav Dolušić / Marino Bašić), 5. Bodyweight trening (Marino Bašić/Tomislav Dolušić), 6. Brzina, agilnost i eksplozivnost – SAQ (Marino Bašić / Barbara Horvat), 7. Indijske palice (Marino Bašić), 8. Weightlifting (Saša Grošić).

„Cilj mog učestvovanja na seminaru je bio stručno usavršavanje koje će mi omogućiti da svojim članovima obezbijedim najbolje treninge, kao i da napravim iskorak naprijed u svom radu. Druženje i učenje se odvijalo u prijatnoj atmosferi. Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa predavačima i ostalim trenerima. Koliko je važna fizička pripremljenost u današnjem sportu, nepotrebno je govoriti“, potvrdio je Pilipović.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić i Marijan Pilipović
pilipovic-seminar (2)