Utakmicama u malom fudbalu za učenice srednjih škola, u Prijedoru su počela takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara za 2018. godinu.

Organizator je kao i prethodnih godina Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor.

Na takmičenju u malom fudbalu titulu pobjednica iz prethodne tri godine odbranile su učenice Srednjoškolskog centra Prijedor.

Nakon minimalne pobjede nad Mašinskom školom od 2:1 u prvom eliminacionom susretu, djevojke koje je sa klupe predvodio profesor Tomislav Gašić, bile su više nego ubjedljive u finalnoj grupi.

Slavile su protiv djevojaka iz Gimnazije „Sveti Sava“ sa visokih 8:1 da bi potom bile bolje i od svojih vršnjakinja iz Poljoprivredno-prehrambene škole sa 3:1.

-Kao i svake godine prijedorski osnovci i srednjoškolci učestvuju u takmičenjima u okviru „Malih olimpijskih igara“. Počeli smo sa malim fudbalom za srednjoškolke a nastavljamo sa košarkom, rukometom, odbojkom i atletikom koja je na rasporedu krajem aprila. Siguran sam da ćemo i ove godine na djelu vidjeti neke nove momke i djevojke koji će pokazati svoj talenat u sportovima u kojima se takmičenja održavaju – rekao je Veljko Janjetović, predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Prijedor.

Tokom trajanja takmičenja na tribinama dvorane „Mladost“ u gradu na Sani našao se veliki broj mladih koji su bodrili ekipe svojih srednjih škola.

Eliminacioni mečevi:
Srednjoškolski centar Prijedor: Mašinska škola 2:1
Gimnazija „Sveti Sava“: Ugostiteljsko-ekonomska škola 2:1
Poljoprivredno-prehrambena škola: Elektrotehnička škola 3:0

Finalna grupa:
Srednjoškolski centar Prijedor: Poljoprivredno-prehrambena škola 3:1
Srednjoškolski centar Prijedor: Gimnazija „Sveti Sava“ 8:1
Poljoprivredno-prehrambena škola: Gimnazija „Sveti Sava“ 1:0

Poredak:
1.Srednjoškolski centar Prijedor
2.Poljoprivredno-prehrambena škola
3.Gimnazija „Sveti Sava“
4.Mašinska škola
5.Elektrotehnička škola
6.Ugostiteljsko-ekonomska škola

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com