Rukometašice Mire iz Prijedora u finišu jesenjeg dijela sezone ušle su u pravu formu, te serijom pobjeda popravile položaj na tabeli. Na zimsku pauzu su otišle sa sedme pozicije, a da nije uslijedila pauza vjerovatno bi plasman bio još bolji.

Prijedorčanke ove sezone imaju jednu od najmlađih ekipa u ligi. Iako su tek napunile 24, odnosno 23 godine, sestre Mutić, Jelena i Dragana, su najiskusnije igračice nekadašnjih prvakinja BiH. Atraktivne Prijedorčanke već su starosjedioci u ovom premijeligašu. Jelena, inače starija sestra, je od početka karijere u Miri, dok je Dragana jednu sezonu provela u banjalučkom Borcu.

“Dok sam još bila u osnovnoj školi drugarica iz razreda me nagovorila da odem na trening rukometa pošto je njen otac bio trener. Ja sam otišla i sutradan sam povela sestru i od tada se aktivno bavimo rukometom. Prije tri godine osvojile smo titulu praka BiH, te Kup BiH i Republike Srpske”, kaže nam Jelena, koja je već drugu godinu nosi kapitensku traku svog jedinog kluba u karijeri.

U jesenjem dijelu sezone bile su među najboljim igračicima Prijedorčanki. Dragana je protivničke mreže tresla 66 puta, dok Jelena za mlađom sestrom zaostaje dva pogotka. Ističu da među njima nikada nije bilo ljubomore, a na pitanje ko je bolja igračica kažu:
“Ko je bolji? Ja kažem da je to Jelena, dok ona tvrdi da sam to ja. Igramo na različitim pozicijama. Ja sam desni bek, dok je sestra pivotmen. Bez obzira na sve, mi smo najveća podrška jedna drugoj”, ističe Dragana.

Iako je bh. rukomet na niskim granama, lijepe sestre i dalje namjeravaju da igraju rukomet, ali isto tako dodaju da im je pored prve ljubavi veoma važno i školovanje.

“Svakako da imamo namjeru i dalje igrati, volimo rukomet, našu Miru. Isto tako smatramo da je u životu veoma bitan segment školovanje. Ja sam trenutno apsolvent Visoke medicinske škole, dok je Dragana na Filozofskom fakultetu (predškolsko vaspitanje). U slobodno vrijeme volimo da izlazimo, družimo se i provodimo”, izjavila je Jelena.

U nastavku sezone očekuje još bolje igre svog tima:
“Najmlađa smo ekipa u ligi. Na proljeće se nadamo boljim igrama i rezultatima, kao što je bio slučaj u finišu prvog dijela sezone kada smo se baš uigrale. Atmosfera u svlačionici je odlična i svi jedva čekamo nastavak prvenstva”, zaključila je Dragana Mutić.

Nezavisne novine