Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas novootvoreno preduzeće “Napko” u Brezičanima.

Radi se o pogonu za proizvodnju pločastog namještaja holandske kompanije koja je proizvodnju u Bosni i Hercegovini počela u opštini Petrovo prije šest godina.

-Investitor je u ovom pogonu već zaposlio 50 radnika a u planu imaju proširenje proizvodnje i oko 250 novih radnika. “Boks spring” kreveti koje proizvode sz tražena roba i dnevno odavde ode šleper robe na evropsko tržište – istakao je Đaković.

On je dodao da Gradska uprava, na čijem je čelu, podržava sve nove investitore koji zapošljavaju radnike i prema njima imaju korektne odnose.

Vlasnik i direktor kompanije “Napko” Denis Kornelisen potvrdio je da u našem gradu ima namjeru dalje širiti svoju proizvodnju i primati novu radnu snagu.

-U Prijedor sam došao zbog povoljne poslovne klime. Plan je da proizvodimo tri šlepera robe dnevno koju ćemo plasirati na tržište Holandije, Njemačke i Austrije – rekao je Kornelisen.

Prema riječima Miše Reljića, direktora Agencije za lokalni ekonomski razvoj “Preda-PD”, Holanđani su 16. strani investitor koji je otvorio svoj proizvodni pogon na području Prijedora.

-Radimo na tome da se u Prijedoru otvori i fabrika peleta koja bi zaposlila 50-ak radnika, kao i fabrika u metalskom sektoru sa planom zapošljavanja oko 300 radnika – dodao je Reljić.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com