U Prijedoru će uskoro početi s radom Biznis-inkubacioni centar javnog karaktera čiji će korisnici biti privredni subjekti iz oblasti kreativne industrije koja se smatra jednom od najbrže rastućih grana privrede u svijetu.

Arhitekte, programeri, veb dizajneri i drugi predstavnici takozvane kreativne industrije, u Prijedoru će u buduće raditi pod istim krovom.

U ponudi im je 12 dobro opremljenih kancelarija.

Јedan od prvih stanara novog Biznis centra biće Ajdin Mešić, vlasnik preduzeća za konsalting.

Ajdin Mešić istakao je da ga je obradovao dobro uređen ambijent Biznis centra.

Vrijednost projekta je 133.000 KM, a korisnicima će biti obezbijeđeni svi neophodni uslovi za rad.

Јedan od glavnih ciljeva je poboljšanje poslovnog okruženja na teritoriji grada.

– Trenutno pripremamo pravilnik za ulazak u Bizns – inkubacijski centar, kojim će biti propisani ulovi pod kojim će privredni subjekti koristiti ovaj centar. Biće to povoljni uslovi – rekla je Zinajida Hošić, vođa projektnog tima.

Projekat je od velikog značaja za grad Prijedor, jer će doprinijeti razvoju kreativne industrije na ovim prostorima.

– Mislim da ima mnogo mladih ljudi koji bi se uključili u ove procese. Ovdje su obezbijeđeni povoljni uslovi i pod povoljnom cijenom, kako bi se pomogao dalji razvoj kreativne industrije – naglasio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Cijene zakupa za poslovne subjekte, koji su tek osnovali preduzeća, u prvoj godini biće 35 odsto, a u drugoj 40 odsto cijene prostora po kvadratnom metru, koja u ovoj poslovnoj zoni iznosi devet maraka.

RTRS