rtvpd-seminar geografijaU okviru manifestacije „Dani Jovana Cvijića“, juče je u Hotelu „Prijedor“ održan republički seminar za nastavnike i profesore geografije.

O ovom najpriznatijem srpskom naučnom radniku iz oblasti geografije, govorili su predavači sa Geografskog fakulteta iz Beograda, predavači sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Banja Luke, članovi Srpskog geografskog društva, te Instituta „Jovan Cvijiić“ iz Beograda.

Predsjednik Srpskog geografskog društva Stevan Stanković rekao je da je Cvijić tri puta pomjerao granice svjetske nauke i dostigao svjetske veličine.

– Iako iduće godine obilježavamo 150 godina od njegovog rođenja, Cvijić je i danas jedan od najcitiranijih naučnika – dodao je Stanković.

Domaćin susreta Olivera Brdar Mirković istakla je da je ovaj seminar prilika da se razgovara o osnivanju Udruženja nastavnika i profesora geografije na republičkom nivou.

Ovu manifestaciju podržao je Grad Prijedor. Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić istakla je zadovoljstvo tim što je Prijedor jedan od 12 gradova koji čuvaju uspomenu na ovog naučnika.

Seminaru je prisustvovao i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović koji je rekao da je Zavod rado dao doprinos organizaciji ovog seminara i da će ovakve događaje podržavati i u narednom periodu.

RTV Prijedor