Više nego zasluženo Rudar-Prijedor je osvojio titulu jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske.

Golovima dvostrukog strijelca i najboljeg igrača krajiškog derbija protiv Kozare, Ognjena Jaćimovića, Stefana Gavranovića, Aleksandra Vojnovića, Nemanje Pekije i Draška Lolića sa ubjedljivih 6:1 savladali su starog znalca iz Gradiške.

Po završetku posljednjeg jesenjeg okršaja u okviru 16.kola aplauzima su ih pozdravili njihovi najvjerniji simpatizeri, članovi navijačke grupe “Alkohol bojs”.

– Zahvalio bih se Kozari na fer i korektnoj igri. Obje ekipe su preferirale da igraju fudbal o čemu ilustruje podatak da nije bilo nijednog kartona, što je rijetkot na našim terenima, kada ima puno golova. Zahvalio bih se i svojim igračima, koji u završili posao u prvom poluvremenu. Ostaje nam da na miru izvršimo analizu ostvarenog i spremamo se za proljeće. Momci su istinski heroji, jer nije lako raditi i igrati u Prijedoru gdje su tenzije i pritisci veliki, a traži se da igraju mladi. Oni su naš ponos – rekao je šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Zlatko Jelisavac.

A koliko su njegovi izabranici, iako imaju samo dva boda prednoti u odnosu na Zvijezdu 09 iz Etno sela Stanišić, ipak, superiorno stigli do prvog mjesta dominirali u završnici kazuju njihovih šest uzastopnih trijumfa.

Prijedorčani su nadmašili i rekord banjalučkog Borca iz prošlog prvenstva, koji je tada imao 34, a oni tri boda više.

Nanizali su čak 11 pobjeda, a samo jedan poraz od Drine, bio je minimalan (0:1) u Zvorniku.

– Od prvog kola bili smo svjesni da je pred nas postavljen cilj, titula šampiona Srpske i povratak u Premijer ligu BiH. U svakoj utakmici krasili su nas diciplina, odgovornost i maksimalno zalaganje, koje je pred nas trener Jelisavac i postavio kao osnovu za uspjehe. Bez kalkulacija uvijek igramo na pobedu, a “kostur” ekipe iz prošle sezone, kada smo dugo bili uz rame Borcu je ostao, dok su se novi igrači brzo uklopili. Presudna je prije svega veoma dobra atmosfera koja vlada među nama i nadam se da ćemo i na proljeće nastaviti u pobjedničkom ritmu – istakao je Jaćimović, koji je sa ukupno 11 golova ponio epitet golgetera lige.

ČESTITKA GRADIŠČANA

U rivalu iz Gradiške “šesticom” na kraju sumorne jeseni u kojoj su sakupili samo 10 bodova svakako ne mogu biti zadovoljni.

Ipak, čestitali su Rudar-Prijedoru na vrijednom dometu.

– Čestitam Rudaru na prikazanoj, dobroj, igri i tituli. Rezultat je realan, jer su Prijedorčani napravili dosta šansi, a izdanje naše odbrane i golmana bilo je veoma blijedo. Imali smo igru u drugom poluvremenu i, možda, mogli dati gol-dva da poraz bude blaži, ali bila je ovo zaslužena pobjeda našeg protivnika, kao što je i titula – naglasio je trener Kozare Siniša Đurić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com