Edinu Kevcu (40) i Elviru Hodžiću (44) određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su od muškarca iz Kozarca pokušali da iznude 10.000 evra.

Kevac je javnosti postao poznat nakon što je u aprilu u Domu zdravlja Kozarac napao doktoricu Brankicu Galić koja je zadobila potres mozga i povrede glave.

U maju je saslušan u policiji nakon što je u objektima koje koristi u Kamičnima kod Prijedora nađena veća količina oružja, eksploziva i municije.

Ovog puta osumnjičen je da je 17. novembra zajedno sa Hodžićem došao u kuću oštećenog, te da mu je prijetio u namjeri da iznudi 10.000 evra u korist Hodžića.

Oštećeni je tek policiji tri dana kasnije prijavio da su mu u kuću došle dvije njemu poznate osobe iz Kozarca. Naši izvori bliski istrazi tvrde da su njih dvojica od istog muškarca i prije nekoliko godina iznudili novac i imovinu vrednosti više desetina hiljada maraka.

– Nakon raspisane potrage za E.K. prilikom pokušaja prelaska granice i ulaska u BiH pripadnici Jedinice Granične policije BiH su uhapsili navedeno lice i predali službenicima Policijske uprave Prijedor – rekli su u policiji. Kevac je uhapšen u ponedjeljak na graničnom prelazu Gradina.

Tokom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni Elvir Hodžić policija je našla dvije puške od kojih jednu bez oružnog lista, jedan pištolj, 147 metaka različitog kalibra, manju količinu materije koja asocira na marihuanu, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Njih dvojica su nakon kriminalističke obrade predati Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a prijedorski Okružni suda im je odredio pritvor do 30 dana.

EuroBlic