Rudar-Prijedor je šestom uzastopnom pobjedom, najubjedljivijom, u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, savladavši u krajiškom derbiju, odigranom bez ijednog kartona, u okviru 16.kola sa 6:1 Kozaru, osvojio titulu jesenjeg šampiona.

Rudari sa Sane su zasluženo na liderskoj poziciji.

Sa najviše trijumfa (10) i najviše postignutih golova (34) zimuju na prvom mjestu sa 37 bodova, dva koraka u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići.

Od početka su izabranici trenera Zlatka Jelisavca dominirali, a nakon stative Demira Jakupovića u 15.minutu, samo minut kasnije vođstvo im je donio najbolji akter meča Ognjen Jaćimović 1:0.

U 29.minutu Jaćimović je sa desne strane u visini protivničkog šesnaesterca lijepo uposlio Stefana Gavranovića, koji sa desetak metara šalje loptu u desni ugao golmana Miloša Bojanića za 2:0.

Četiri minuta kasnije Gavranović se revanširao Jaćimoviću, uputivši idealan centaršut sa lijeve strane, a golgeter zeleno-crnih je glavom zatesao mrežu i sa ukupno 11.ovosezonskih golova nosi peitet prvog strijelca elitnog ranga Srpske (ispred Aleksandra Milakovića iz Tekstilac Korta, Derventa koji ima 10), postavivši ujedno rezultat prvog poluvremena od 3:0.

U nastavku gosti iz Gradiške ostavili su nešto bolji utisak, jer su zaigrali otvorenije.

Igrala se 49.minuta kada je Dejan Glišić zaprijetio sa lijeve strane neugodnim udarcem, ali je Đorđe Šarac bio siguran.

U 68.minutu Aleksandar Vojnović je oboren na ivici kaznenog prostora, a potom iz slobodnjaka uspio četvrti put da se upiše u listu strijelaca ove jeseni za 4:0.

Četiri minute kasnije poslije kornera Gavranovića sa lijeve strane štoper domaćih Nemanja Pekija je najviši u skoku i povisuje prednost svpg tima na 5:0.

Najbolji pojedinac u redovima Kozare, prošle sezone prvotimac Prijedorčana, Slaven Kovljen bio je raspoložen za igru, a u 75.minutu asistirao Miomiru Zečeviću za počasni gol sastava Siniše Đurića, 5:1.

Konačan ishod od 6:1, najljepšim trenutkom utakmice, postavio je rezervista Rudar-Prijedora Draško Lolić, koji je sa oko 20 metara parabolom pogodio cilj i poput Vojnovića četvrti put u dosadašnjem toku takmičenja bio strijelac.

Rudar-Prijedor: Kozara 6:1(3:0)

Gradski stadion u Prijedoru
Gledalaca: 250
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor) 7
Strijelci: Jaćimović u 16. i 33. Gavranović u 29. Vojnović u 68. Pekija u 72. i Lolić u 86. za Rudar-Prijedor, a Zečević u 75.minutu za Kozaru

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac 7, Petrović 7, Jakupović 6,5 (od 71. Ćatić -), Vojnović 7,5, Pekija 8, Pecelj 6,5, Jaćimović 8,5 Gavranović 8,5, Popović 6,5 (od 65. Lolić 7), Marić 7, Davidović 7 (od 76. Jandrić -)

KOZARA:
Bojanić 5, Babić 5,5, Paštar 5, Petrović 6, Stamenković 6 (od 32. Glišić 6,5), Zečević 6,5, Bubić 5,5, Ajetić 5 (od 69. Hamzić -), Milojević 5,5 (od 55. Tomaš 6), Stjepanović 6, Kovljen 7.

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com