rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora su, poslije tri „domaće“ pobjede u prvenstvu Prve lige Republike Srpske u Omarskoj, susret sa Slobodom iz Mrkonjić Grada okončali su remijem (0:0), kojem je umnogome „kumovao“ i slabi sudija Mile Barjaktarević iz Bijeljine.

„Sjeckao“ je igru, po svom nahođenju dijelio kartone, a dozvolio je i mnogo valjanja i previjanja gostima, čiji uspjeh time ne može biti umanjen.

Prvo poluvrijeme pripalo je po nadmoćnosti „rudarima sa Sane“, ali su jedinu izrazitu priliku imali tek u 41.minuti.

Nebojša Šodić je dobro centrirao sa desne strane, a Siniša Radoja iz peterca zahvatio glavom loptu, koja je pogodila desnu stativu Radenka Grkovića. Tom prilikom sa Radojom je pao golman Mrkonjićana, gosti su tražili faul nad njim, domaći penal, Barjaktarević je odlučio da se igra nastavi.

rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (3)U drugom dijelu prvi su zaprijetili momci sa stadiona „Luke“, kada je u 56.minuti najbolji akter meča Milovan Travar glavom pokušao, a lopta otišla kraj same lijeve stative čuvara mreže zeleno-crnih Dalibora Kozića.

U 70.minuti kapiten Prijedorčana Borislav Mikić iz slobodnjaka loptu šalje preko prečke, a u dva navrata njegove centaršuteve, u 73. i tri minuta kasnije ne koristi Nemanja Pekija, pošto iz blizine glavom ne pogađa cilj.

Imao je i Mikić lijepu šansu, a napori domaćih, kojima je poništen i gol zbog navodnog ofsajda (Dejan Kojić) da stignu do gola ostali su uzaludni.

Zanimljivo je da je u zapisniku koji je prije početka meča podijeljen predstavnicima „sedme sile“ već stajalo odštampan rezultat 0:0, na kraju, prognoza, vjerujemo slučajna, se i obistinila.

Rudar Prijedor 0
Sloboda (MG) 0

rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (4)Stadion: FK Omarska u Omarskoj
Gledalaca: 200
Sudija: Mile Barjaktarević (Bijeljina) 6
Žuti kartoni: Đokić, Mikić, Šodić (Rudar P.), Šipovac, Čehaja, Tadić, Popadić, Grković (Sloboda)
Igrač utakmice: Milovan Travar (Sloboda) 7

RUDAR PRIJEDOR
Kozić 7, Šodić 7, Saničanin 6,5, Pekija 6,5, Đokić 6 (od 84. Redžić -), Kojić 7, Radoja 6,5, Mirković 6, Ćulum 7, Stijepić 6 (od 74. Devušić -), Mikić 6,5
Trener: Darko Nestorović

SLOBODA (MG)
Grković 7, Blagojević 6 (od 66. Popadić -), Karalić 6,5 (od 65. Šakić -), Tadić 7, Travar 7, Topić 6 (od 89. Vrebac -), Kokanović 7, Jeftenić 6, Šipovac 6,5, Bereta 6,5, Čehaja 6
Trener: Đorđe Inđić

N.Đerić/A.Drakulić
rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (2) rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (5) rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (6) rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (7) rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (8) rudar prijedor-sloboda mg-izvjestaj (9)