Pobjedom u Donjem Šepku protiv domaćeg Naprijeda u okviru prvenstva Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora nastavili su seriju uspjeha.

Naime, nakon minimalnog poraza od Drine u Zvorniku u 10.kolu, “rudari sa Sane” su “vezali” četiri trijumfa, tri u šampionatu RS i jedan u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Redom su padali Sutjeska iz Foče (3:0), Čelik iz Zenice (2:1), Podrinje iz Janje (1:0) te pomenuti Naprijed (2:0).

Trijumf u Donjem Šepku rezultatski je siguran ali Prijedorčanima nije bilo lako.

Jedan od najstandardnijih u proteklom periodu bio je pouzdani “štoper” Nemanja Pekija.

-Odlično smo počeli utakmicu i stvorili par izglednih prilika a “kruna” je stigla u 10.minuti kada smo poveli lijepim golom sa distance Aleksandra Vojnovića. Kontrolisali smo u potpunosti meč u prvom poluvremenu, imali još par prilika koje nismo uspijeli realizovati – kaže Pekija.

Dodaje da su domaći igrači u nastavku pokušali stići do izjednačenja, a Rudar-Prijedor je čekao kontra napade da dođe do drugog gola i riješi susret.

-Napredak je imao sjajnu priliku da poravna. Jevtić je imao situaciju “1 na 1” sa golmanom Šarcem ali je naš čuvar mreže bio uspješniji. Iz te odbrane “rodila” se kontra koju je nakon dodavanja Vojnovića realizovao Ognjen Jaćimović za potvrdu naše pobjede – rekao je Pekija.

On ističe da je pobjeda Prijedorčana apsolutno zaslužena te da tri boda iz Donjeg Šepka treba potvrditi narednog vikenda u duelu sa uvijek neugodnim Tekstilcem iz Dervente.

Osim Dervenćana, do kraja ove polusezone u prvenstvu Prve lige RS, “rudare sa Sane” očekuje gostujući duel protiv banjalučkog Željezničara te domaći protiv Kozare iz Gradiške.

Za utorak, 7.novembar u hotelu “Park” u Vogošći zakazano je izvlačenje parova četvrtfinala Kupa BiH.

Osim Rudar-Prijedora među osam najboljih ekipa našli su se Krupa (Krupa na Vrbasu), Olimpik (Sarajevo), Sloboda (Tuzla), Sloga (Simin Han), Široki Brijeg, Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići) Željezničar (Sarajevo).

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com