U susretu 6.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske u rukometu, ekipa Prijedora je na domaćem terenu poražena od Kotor Varoši rezultatom 38:42 (22:22).

Prava “kiša golova” viđena je u dvorani “Mladost” proteklog vikenda, a domaći rukometaši doživjeli su još jedan poraz.

Gotovo nevjerovatno zvuči podatak da su na meču viđena čak 34 izjednačenja, od toga uzastopno sve do rezultata 24:24, a ekipe su se smjenjivale u minimalnom vođstvu.

Trenutak koji je možda i odlučio ovu utakmicu dogodio se u 38.minuti kada je Andrej Miljuš dobio treće isključenje, odnosno crveni karton, pa su Prijedorčani ostali bez kvalitetnog igrača u oba pravca.

Prvu seriju prave domaći i stiču maksimalnih +3 (28:25) u 40.minuti, gosti odgovaraju pa je tri minute kasnije ponovo neriješeno.

Sve do 54.minuta igra se gol za gol, Prijedorčani vode, gosti ih prate.

U posljednjih šest minuta susreta domaćima ponestaje ideja u napadu jer Kotorvarošani igraju “flastera” nad najboljim domaćim igračem Blagojevićem.

Sa druge strane, iskusni Damjan Tepić tokom cijelog meča postiže golove i razigrava svoje saigrače.

Gosti prave seriju 5:0 za nedostižnih 37:42 što je ujedno bila i najveća prednost neke od ekipa.

Osim Mladena Blagojevića sa 9 u redovima RK Prijedor treba istaći učinak mladog Viktora Šerbule sa 8 i Kristijana Kecmana sa 7 golova.

Sa druge strane, najefikasniji je bio Bojan Marković sa 11 dok su Žarić i Tešić postigli po 8 a Tepić 7 golova.

Utisak je da podmlađenom timu trenera Jovice Radakovića nedostaje dovoljno iskustva ali i sreće, jer su posustali baš u trenucima kada se “lomio” rezultat.

RK Prijedor: RK Kotor Varoš 38:42 (22:22)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Emir Mulalić/Milan Žujić (obojica iz Novog Grada)
Sedmerci: Prijedor 3(3), Kotor Varoš 2(2)
Isključenja: Prijedor 14 minuta, Kotor Varoš 12 minuta
Crveni karton: A.Miljuš u 38.minuti (tri isključenja)

Prijedor
Đuričić, Stančić 1, Rujević, M.Miljuš 1, Kecman 7, A.Miljuš 4, Balaban 3, Popović 4, Blagojević 9, Šerbula 8, Cvijić 1, Vokić, Topić, Kovačević

Kotor Varoš
Jovičić, Dubočanin, Stojanović 4, M.Sakan 1, Tepić 7, B.Marković 11, Jovanović, Radić 3, Tešić 8, Žarić 8, Gatić, N.Sakan, Radivojević, G.Marković

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com