Utakmicu 13.kola prvenstva Prve lige Republike Srpske, ekipa Rudar-Prijedora dočekuje sa liderske pozicije.

Prijedorčani su bodovno poravnati na čelu tabele sa Zvijezdom 09 iz Etno sela Stanišići, imaju identičnu gol-razliku ali su vodeći zahvaljujući većem broju postignutih pogodaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Jelisavac ove subore gostuje u kod Naprijeda u Donjem Šepku.

-Svjesni smo da nas očekuje jedna teška utakmica. Respektujemo domaćina ali smo svjesni da moramo pobjeđivati, ukoliko želimo ostati na čelu tabele. Mjesto na tabeli ne znači ništa i neće nas zavarati kada je u pitanju Napredak. U 2.kolu smo ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0 na našem terenu što govori da se radi o dobroj ekipi koja je spoj mladosti i iskustva. Iskreno se nadam da će momci shvatiti gdje se trenutno nalazimo, a to je prvo mjesto, i da nas samo pobjeda tu održava te da će jednom angažovanom, borbenom i discipinovanom igrom učiniti sve da ostanemo tu gdje jesmo – rekao je Zlatko jelisavac.

Strateg “rudara sa Sane” može računati na sve prvotimce, iako je Milan Šakić proteklih dana zadobio manji udarac ali i on će biti spreman.

-Ako pokažemo igru iz prethodne dvije-tri utakmice , na predstojećem susretu ćemo se samo mi pitati. Idemo po tri boda, to je ono što nas zanima, da nastavimo ka našem cilju, plasmanu u Premijer ligu BiH. Ukoliko damo svoj maksimum pozitivan rezultat neće izostati – rekao je Nemanja Vejnović, iskusni prvotimac Rudar-Prijedora koji može “pokriti” više pozicija, a u zadnjim mečevima igrao je “štopera”.

Da Prijedorčani ovo gostovanje shvataju ozbiljno govori i činjenica da su na utakmicu otputovali u petak, kako bi je dočekali maksimalno odmorni.

Meč između Napretka i Rudar-Prijedora igra se u Donjem Šepku u subotu od 14:00 časova a sudiće ga Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com