rastimo zajedno-proslogodisnji polazniciNovi, četvrti po redu ciklus radionica „Rastimo zajedno“, namijenjenih roditeljima djece uzrasta od nula do tri godine, u Prijedoru počinje iduće sedmice, najavila je voditelj projekta Milada Dedić.

„To nije škola za roditelje, već podrška roditeljstvu. Roditeljima je potrebna potvrda da su kompetentni, jer su ponekad nesigurni. Grupni rad doprinosi razmjeni iskustava, spozanaji da nisu jedini sa brigama i nedoumicama, pronalaženju načina koji je njima i njihovoj djeci najprimjereniji, a sve to koristeći se stručnim znanjima sertifikovanih voditelja“, pojasnila je Dedić.

Program “Rastimo zajedno” zasniva se na osnaživanju i partnerskom odnosu roditelja sa voditeljima.

„Na radionicama su roditelji i voditelji na istom nivou, jer roditelji su stručnjaci za svoje dijete i sebe, a voditelji su stručnjaci za realizaciju programa `Rastimo zajedno` i dobro poznaju obilježja razvoja, potrebe i ponašanje djece“, dodala je Dedić.

Svaki ciklus se odvija kroz 11 tematskih radionica od kojih se svaka naredna naslanja na prethodnu, a neke od tema su „Sva naša djeca i kako ih volimo“, „Slušanje – važna vještina roditeljstva“ i „Kako dijete uči o svijetu oko sebe“.

„Radionice vode sertifikovane voditeljice koje su do sada realizovale tri kruga radionica za roditelje i jedan krug radionica za vaspitače“, kazala je Dedić.

Prva ovogodišnja radionica održaće se u srijedu, 15. oktobra, u 17.00 časova u Dječijem vrtiću „Radost“ u Prijedoru.

„Zainteresovani roditelji mogu se prijaviti na brojeve telefona 065/868-885 ili 065/793-718. Broj mjesta ograničen, a učešće u radionicama je besplatno“, poručila je Dedić.

Projekat „Podrška roditeljima u razvoju pozitivnog roditeljstva – Rastimo zajedno“ realizuje se u saradnji sa UNICEF-om i u okviru UNICEF-ovog programa „Prve tri su najvažnije“.

SRNA