U zaostaloj utakmici 5.kola Premijer lige BiH za žene, rukometašice “Krivaje” su na domaćem terenu u Zavidovićima bile sigurne i ubjedljivo savladale ekipu prijedorske “Mire” rezultatom 37:25 (17:13).

Domaća ekipa je odlično “otvorila” susret, pa su stekle prednost od 8:2, čime su Prijedorčankama pokazale da se na njima ne osjeti umor od igranja susreta Čelendž kupa u kojem su u dvomeču izgubile od srbijanske ekipe “Bor”.

Do kraja prvog dijela izabranice Ljubice Ivetić su konsolidovale igru i prišle na -4(17:13).

Kada je “Mira” na početku nastavka postigla dva brza pogotka činilo se da će utakmica ući u neizvjestan tok.

Međutim, u domaćim redovima je bilo više raspoloženih igračica pa su se lako ponovo rezultatski “odlijepile” i do kraja meča povećale razliku na konačnih +12(37:25).

Kod “Krivaje” bivša igračica “Mire” Dragana Kukić je postigla 8 dok se Dragana Boro zaustavila na 7 golova.

Prijedorčankama nije pomogla ni odlična partija Božane Ćutković koja je bila najefikasnija na susretu sa 13 pogodaka.

-Znali smo da će biti teška utakmica u prepunoj dvorani. Nismo dobro počele susret ali smo se uspjele vratiti tako da se na poluvrijeme otišlo sa 4 gola prednosti za domaće. Drugo poluvrijeme smo “otvorile” sa dva gola, ali su nakon toga uslijedio pad koncentracije i tehničke greške, koje su dovele do brzih kontranapada i polukontri igračica “Krivaje” i lagane realizacije. Moram pohvaliti domaću publiku koja je došla u velikom broju i bodrenjem nosila svoju ekipu do pobjede – rekla je Jelena Mutić, kapiten “Mire”.

Uoči 6.kola u kojem dočekuje ekipu “Goražda”, Prijedorčanke se nalaze na posljednjem mjestu prvenstvene tabele sa tri osvojena boda, koliko imaju i “Ilidža”, “Bihać”, “Neretva”, “Katarina” i “Hadžići” ali sa boljom gol-razlikom.

ŽRK Krivaja(Zavidovići): ŽRK Mira (Prijedor) 37:25 (17:13)

Zavidovići
Gradska sportska dvorana
Gledalaca: 500
Sudije: Edin Kulović/Vedad Škaljić (Sarajevo)
Isključenja: Krivaja 6 minuta, Mira 10 minuta
Sedmerci: Krivaja 4(3), Mira 9(7)

Krivaja
Hamurović, Džakmić 3, Boro 7, Kukić 8, Latifović 3, Selmanović 6, Mehanović 1, Mujanović, Mačak 5, Šabanović, Sekulić, Ignjić, Cerić 1, Bašić 3

Mira
Pantoš, Pjević, Ćutković 13, J.Mutić 5, D.Mutić 3, M.Gligorević, Ganić, Suvajac, Tintor 3, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, Perišić, Sladaković 1

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com