U organizaciji klubova poslanika Srpske demokratske stranke-Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SDS-SRS RS), Partije demokratskog progresa (PDP) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Prijedoru je večeras održana treća Skupština naroda Republike Srpske.

Prisutnima u punoj sali Pozorišta Prijedor obratili su se poslanici Narodne skupštine Republike Srpske Krsto Jandrić (NDP), Perica Bundalo (PDP) i Dušan Berić (SDS-SRS RS) kao i predsjednik NDP-a Dragan Čavić, predsjednik PDP-a Branislav Borenović te SDS-a Vukota Govedarica.

Osim njih na bini se našlo 20-ak narodnih poslanika iz stranaka koje čine Savez za promjene.

-Vlast se pretvorila u režim a to je očito nakon posljednje sjednice Narodne skupštine RS. U zvorničkoj bolnici se obračunavaju sa stručnim kadrovima jer žele one koji su podobni – rekao je Vukota Govedarica.

-Skupština naroda je dobar način da se sa običnim građanima razgovara o ekonomskim i socijalnim problemima, o kriminalu i korupciji te rješenjima koja mi nudimo – poručio je Branislav Borenović.

-Zakoni se usvajaju mimo ustavnih odredbi, Narodna skupština RS krši Zakone koje je donijela. Aktuelna vlast se zadužuje pa će RS naredne godine izdvojiti više od 900 miliona KM za otplatu kredita – rekao je Dragan Čavić.

Prisutni građani na Skupštini naroda bili su u prilici da postavljaju pitanjaposlanicima Narodne skupštine RS.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – RTV BN