Rudar-Prijedor je, savladavši Sutjesku sa ubjedljivih 3:0 ponovo na drugoj poziciji tabele Prve lige Republike Srpske.

Brzo je prebolio poraz u Zvorniku od Drine, prvi u borbama za bodove u ovoj sezoni, pa je sada „u potjeri“ za liderom Zvijezdom 09 iz Etno sela Stanišići sa željom da se titulom izbori povratak u Premijer ligu BiH, obilježavajući sljedeće godine jubilej-devet decenija postojanja, ali i nastavljajući tradiciju nekada slavnog kluba iz vremena bivše Jugoslavije, Rudara iz Ljubije.

Fočacima predstoje druge brige da što prije krenu sa začelja.

– Smatram da je utakmica odlikovala veoma dobrom igrom. Sutjeska je u prvom poluvremenu pokazala da mjesto na tabeli u ovoj ligi ne mora ništa da znači. Nemam ni ja šta da zamjerim svojim momcima. Stvarali su šanse, pokušavali, u dva navrata rival je loptu „skinuo“ sa gol-linije. Znali smo da u nastavak susreta možemo da uđemo „mirnih glava“ i „hladna srca“, jer smo znali da smo kvalitetniji i prije svega spremniji. To smo i potvrdili, iako pobjeda izgleda teška potpuno je zaslužena – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Zlatko Jelisavac.

Najbolji akter meča bio je Draško Lolić.

Nakon prekršaja nad njim „rudari sa Sane“ su došli u vođstvo iz slobodnog udarca golom takođe zapaženog Ljubiše Pecelja.

Kod drugog pogotka kada se Ervin Ćatić, koji je ušao u igru samo minut ranije, upisao treći put ove sezone u listu strijelaca, Lolić je izveo korner,da bi na kraju „ovjerivši“ trijumf „zeleno-crnih“ i sam iz „slobodnjaka“ savladao čuvara mreže gostiju Nikolu Jovičića.

– Čestitao bih ekipi Rudar-Prijedora na zasluženoj pobjedi, jer se ipak njihov kvalitet izrazio, pogotovo posljednjih 30 minuta. Dok nas je rezultat držao tako smo i igrali, imamo mlad sastav i mladog golmana, primili smo sva tri gola iz prekida. To nam je boljka, jer smo i u predzadnjem kolu primili tako dva gola i moramo raditi na ispravljanju tog segmenta igre. Nisu Prijedorčani slučajno u vrhu tabele, a mi smo u dnu. Moramo se okrenuti narednim utakmicama da skupimo što više bodova i na zimu da se konsolidujemo, dovedemo pojačanja ne bi li se izvukli iz ove situacije – istakao je trener Sutjeske Miljan Radanović, zahvalivši se domaćinu na gostoprimstvu.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com