U Prijedoru je počela jesenja sanacija oštećenja gradskih i prigradskih ulica. Iz Gradske uprave poručuju da će oštećenja biti sanirana po prioritetima.

Cilj je ući u zimu sa saniranim oštećenjima na gradskim i prigradskim saobraćajnicama, kako bi se bezbjednost svih učesnika u saobraćaju podigla na znatno viši nivo.

Vozači kažu, oštećenja ugrožavaju bezbjednost građana, ali mogu i dovesti do kvarova na automobilima.

Iz budžeta Grada Prijedor za sanaciju puteva predviđeno je oko milion maraka.

Izvođač radova su „Prijedor putevi“.

– Kompletno gradsko područje biće predmet sanacije ulica sa asfaltnim zastorom. Što se tiče lokalnih puteva sa makadamskim kolovoznim zastorom postoje prioriteti i mi ćemo po prioritetima davati naloge za njihovu sanaciju, pojasnio je Radan Vukadinović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Prijedora.

Uz pomoć kreditnih sredstava predviđena je i izgradnja pristupnih puteva u ulici Vuka Karadžića, ali i sanacija dijela ulice Nikole Pašića.

Osim toga, sanirani su brojni putevi u povratničkim naseljima.

– Grad Prijedor je u saradnji sa mjesnim zajednicama i sa federalnim Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica u toku ove godine određene pune pravce asfaltirao, poput nekih u Kozarcu, Hambarinama, Čarakovu, Rizvanovićima i Rakovčanima, dodao je Vukadinović.

Naredne godine predviđeni su obimni radovi, vrijedni tri miliona maraka, najavljuju iz Gradske uprave.

Biće utrošeni na uređenje puteva, društvenih domova, pozorišta i ograđivanje nove pijace u naselju Pećani.

RTRS