Derbi klubova sa teritorije Prijedora-regionalaca Srpske, na stadionu „Poljana“ u gradu na Sani okončan je bez golov, FSA Prijedor: OFK Brdo 0:0.

Najveći „krivci“ za takav ishod su golmani Milomir Novaković i Jadranko Vidović, koji je ipak, ponio epitet najboljeg aktera meča, a posebno se istakao nakon odličnog udarca Marka Đenadije, „izvadivši“ loptu ispod same prečke.

Gosti iz Hambarina su, doduše, u prvom poluvremenu postigli pogodak, kada je nakon centaršuta Harisa Harambašića, Željko Sregić pogodio glavom, ali je poništen zbog ofsajda.

Na kraju, oba rivala nastavila su uspješne serije, od kojih je u nepobjedivosti duža tima Mirze Alkića, koji u posljednjih šest utakmica imaju dvije pobjede i četiri remija.

S druge strane ekipa Nenada Bašića prvo je „vezala“ tri pobjede, a zatim dva neriješena ishoda i od predstavnika Grada Prijedora je najbolje plasirana na sedmom mjestu sa 12 bodova.

FSA Prijedor: OFK Brdo 0:0

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 150
Sudija: Dejan Smiljić (Banjaluka) 7
Žuti kartoni: Bujić, Golić, Lajić, Drinić, Kabić, Runić (FSA Prijedor), Miljević, Tica (OFK Brdo)

FSA PRIJEDOR:
Novaković, Drinić, Bujić (od 57. Mršić), Lajić, Runić, Đenadija (od 80. Škrbić), Mikić, Rudak, Kabić, Golić (od 66. Kobas), Čulić

OFK BRDO:
J.Vidović, Stegić, Harambašić, Karupović, Zdjelar, Miljević (od 75. Borovac), Mešić, Deumić, Tica (od 75. R.Musić), Grahovac, Islamovski (od 46. Ž.Vidović)

Igrač utakmice: Jadranko Vidović

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com