Rudar-Prijedor je, kao domaćin na stadionu „Mlakve“ u Novom Gradu, zasluženo savladao Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 4:1, ostvarivši najubjedljiviju ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, iako je izražena visokim rezultatom, na osnovu zbivanja u ovoj zanimljivoj utakmici.

Najzaslužniji za trijumf „rudara sa Sane“, koji sada za liderom na tabeli Prve lige Republike Srpske, Zvijezdom 09 (Etno selo Stanišići) zaostaju samo bod, bio je dvostruki strijelac Ognjen Jaćimović, izjednačivši se na listi golgetera sa Aleksnadrom Milakovićem (Teksitlac Kort, Derventa), pošto su obojica po šest puta zatresli protivničke mreže.

Prve aplauze izmamio je Aleksandar Popović u 8.minuti kada je sa oko 20 metara pogodio prečku, a u 18.minuti domaći su došli u vođstvo.

Stefan Gavranović je lijepo prošao po lijevoj strani i „zavrnuo kraj istrčalog mladog golmana rivala Mladena Ilića na „penaltik“, gdje se našao Jaćimović i poslao loptu u prazan gol za 1:0.

Na suprotnoj strani Igor Mirković je u 24.minuti sa oko 30 metara iz slobodnog udarca tukao po zemlji, ali je Nemanja Petrović bio na mjestu.

Prijedorčani su mogli udvostručiti prednost u 43.minuti, ali je šut Aleksandra Vojnovića sa desne strane zaustavio Ilić, izbacivši loptu u korner, da bi pred sam odlazak na odmor Aleksandar Malbašić „probio“ po lijevoj strani i uputio centaršut na „peterac“, iskusni Igor Mirković je sačekao loptu na „drugoj“ stativi i rutinski izjednačio na 1:1.

U nastavku Mrkonjićani su imali jednu lijepu akciju u kojoj je Nemanja Pekija izbio loptu kada je išla u gol njegovog tima, a u posljednjih pola sata isplatila se hrabrost stratega Prijedorčana Zlatka Jelisavca, koji je upravo „štopera“ povukao iz igre, a u ekipu stavio ofanzivnog Ervina Ćatića.

Sjajno je Ilić intervenisao u 67.minuti kada je Jakupovićev pokušaj glavom u bliži gornji ugao spriječio izbacivši loptu u korner, kao i samo minut kasnije kada je iz blizine po zemlji šutirao Jaćimović.

Iako je trener Slobode Čedomir Ćulum iz igre izvukao Malbašića i Đukarića, pun preokret mogao je da donese Miloš Perović u 74.minuti, kada se „prošetao“ kroz protivnički kazneni prostor i izbio sam pred Petrovića, ali tukao preko gola.

U 83.minuti Jaćimović je prihvatio jednu odbijenu loptu na oko 13-14 metara i kroz „šumu nogu“ je poslao u donji desni ugao za 2:1.

Gosti tada kao da su potpuno psihološki pali, što su spremni Prijedorčani na najbolji način iskoristili.

Prvo je u 86.minuti Jakupović glavom pogodio, ovoga puta bio precizan povećavši vođstvo na 3:1, da bi u 89.minuti konačan ishod postavio Ćatić.

Rudar-Prijedor: Sloboda (MG) 4:1(1:1)

Novi Grad
Stadion: „Mlakve“
Gledalaca: 100
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica) 7
Strijelci: Jaćimović u 18. i 83., Jakupović u 86. i Ćatić u 89. za Rudar-Prijedor, a Mirković u 45.minuti za Slobodu
Žuti kartoni: No.Petrović, Pecelj (Rudar-Prijedor), Đukarić, Vuković (Sloboda)

RUDAR-PRIJEDOR:
Ne.Petrović 7, No.Petrović 7, Jakupović 7,5, Vojnović 6,5, Pekija 7 (od 79. Ćatić -), Pecelj 7, Jaćimović 7,5, Gavranović 7, Popović 7, Jandrić 6 (od 61. Lolić 6,5), Marić 6,5

SLOBODA:
Ilić 6,5, Stakić 6,5, Malbašić 7 (od 72. Savanović -), Đukarić 7 (od 72. Stijepić -), Lazendić 6,5, Vuković 6, Gračanin 6, Perović 6,5, Sladojević 6, Malinović 6,5, Mirković 7

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com