Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za tri vaspitne grupe Dječijeg vrtića „Radost“ koji se tradicionalno povodom Nedjelje djeteta organizuje u Gradskoj upravi.

On je tom prilikom istakao rekao da je zadovoljstvo biti s djecom jer nema ništa iskrenije od dječije pjesme, osmjeha i stiska ruke te da djeci treba posvetiti svaki dan u godini.

-Danas su nam u gostima mališani iz vrtića koji iz generacije u generaciju dolaze ovdje da obiđu Gradsku upravu i prostore gdje se donose i krupne odluke sa kojima se utiče i na njihov život – kazao je Đaković.

Gradonačelnik Prijedora je svim ovim mališanima, kao i onima koji pohađaju privatni vrtić u gradu, darivao prigode poklone, slatkiše, igračke i didaktički materijal.

Direktor Dječijeg vrtića „Radost“ Prijedor Dušanka Božić rekla je novinarima da je ovo još jedna tradicionalna posjeta ovoj ustanovi gdje djeca i povodom Nedjelje djeteta, a i inače, budu uvijek srdačno dočekana.

-Uvijek je to odnos kao prema budućim sugrađanima koji će možda doći i da rade u ovoj ustanovi, tako da je pažnja koja im se ovdje posvećuje uvijek za primjer – kazala je Božićeva.

U nastavku obilježavanja Nedjelje djeteta na ulicama Prijedora je organizovan tradicionalni maskenbal u kojem su učestvovala djeca uzrasta od četiri godine pa do predškolaca.

Glas Srpske
Video – ELTA TV