Prvotimci Rudar-Prijedora spremaju se za subornji susret sa novajlijom u Prvoj ligi Republike Srpske banjalučkim Željezničar Sport timom.

Svi prvotimci su spremni, a jedino je neizvjestan Ervin Ćatić, koji se žali na povredu, pa je pitanje da li će na njega moći da računa šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

– Dolazi nam najmlađa ekipa u ligi u kojoj su samo iskusni golman Mladen Kukrika i njihov igrač-trener Branislav Krunić i moramo je respektovati. Izgubili smo od njih u pripremnom periodu, kada smo kombinovali, pa nas to obavezuje da uđemo sa većom željom i motivom. Ipak je razlika u utakmicama pripremnog karaktera i onih prvenstvenih – priča trener Saša Keranović, najbliži saradnik Jelisavca.

On podsjeća da su ambicije dva kluba različite.

Kao što je znano „rudari sa Sane“ žele borbu za sam vrh tabele, dok je „Želji“ prevashodni cilj da sačuvaju prvoligaški status.

– Moramo imati znatno veću želju i motiv za razliku od protivnika. Momci moraju izgarati na terenu koji je doduše težak i predstavlja nam problem. Ukoliko od prvog minuta budu imali dobar pristup neće izostati pozitivan rezultat, a to je jedino pobjeda – naglasio je Keranović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com