U prijateljskom odmjeravanju snaga na stadionu „Vedro polje“ u Hambarinama regionalni ligaš Republike Srpske OFK Brdo, doživjelo je poraz od juniorskog tima Rudar-Prijedora rezultatom 1:2.

Viđena je dobra utakmica, sa dosta trčanja, a susret je obilježio i jedan nemio događaj pred sam kraj prvog poluvremena.

Nakon jednog duela igrač juniora „rudara sa Sane“ Stefan Javorić nezgodno je pao i ostao bez svijesti na travi.

Pritrčali su akteri, a najprisebniji je bio Ivan Šakić, koji mu je „čupao“ jezik da ne bi došlo do gušenja.

Ubrzo je stiglo i vozilo „Hitne pomoći“ i prevezlo ga u bolnicu gdje je, snimkom glave, ustanovljeno da je na kraju sve dobro prošlo.

Izabranici novog-starog trenera „Brđana“ Mirze Alkića došli su u vođstvo u 51.minuti kada je Nikola Miličević u četvrtom susretu uspio sedmi put da se upiše u listu strijelaca, savladavši veoma dobrog golama Dejana Milinkovića.

Imali su domaći još prečku, ali ni rastrčani dječaci Srđana Marjanovića nisu ostajali dužni, pa je i čuvar mreže Nedim Musić u nekoliko navrata bio na iskušenjima.

U 71.minuti Danilo Marmat je donio izjednačenje 1:1, da bi sastav juniora prvoligaša RS dva minuta kasnije preko Ivana Topalovića stigao do slavlja.

– U procesu smo stvaranja juniorske selekcije, a cilj nam je da osvojimo prvo mjesto u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad, koje bi nam omogućilo plasman u Premijer ligu BiH za juniore, jer to mogu od prošle sezone ostvariti nezavisno od ranga takmičenja prvog tima svog kluba. Smatram da smo na dobrom putu i ukoliko budemo pružali partije kao u pripremnom periodu, naše ambicije za titulom su realne. Imali smo za protivnika odličnu ekipu i pružili smo joj dostojan otpor. U nekim momentima bili smo bolji, ali bilo je i trenutaka kada su oni bili dominantni, prije svega fizički. Ipak, u tehničkim elementima smo kvalitetniji, nismo se predavali ni poslije primljenog gola, a drago mi je da su preokret unijeli dečaci kadetskog uzrasta – istakao je Marjanović.

S druge strane sportski direktor Bahrudin Džamdžić je podsjetio da je OFK Brdo, izvršilo određene kadrovske promjene, kaoko u Upravi sa ciljem da klub postane stabilan regionalni ligaš i da se ne bori zaopstanak, dovođenjem novog trenera, ali i osvježili igrački kadar.

– Doveli smo desetak novih fudbalera, a Uprava je pred ekipu postavila cilj-plasman među šest-sedam najboljih. Pripreme su zahvaljujući treneru Alkiću kvalitetno odrađene. Imali smo veliki odziv igrača, gotovo na svakom treningu je bilo njih 18-20, iako su temperature bile izuzetno visoke. Nismo imali uslove da ih obavimo negdje na strani, a odigrali smo do ove utakmice još tri sa rivalima iz našeg ranga. Ostvarili smo dvije pobjede i jedan remi, a u ovoj posljednjoj provjeri dobili su neki momci šansu da osjete loptu, jer su i „tvrdi“ zbog napornog rada. Pojačani smo i smatramo da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a već na gostovanju u Kostajnici u kompletnom sastavu protiv Partizana, trkački spremni i fizički pripremljeni imamo pravo da se nadamo povoljnom rezultatu – istakao je Džamdžić.

OFK Brdo: Rudar-Prijedor(juniori) 1:2(0:0)

Hamnarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 30
Sudija: Nemanja Pilipović (Prijedor)
Strijelci: Miličević u 51. za OFK Brdo, D.Marmat u 71. i Topalović u 73.minuti za juniore Rudar-Prijedora

OFK BRDO:
N.Musić, Stegić, Muzgonja, Tica, Šakić, Deumić, Mešić, Grahovac, Miličević, Harambašić, R.Musić
Igrali su još: Kecman, Borovac, Kljajić, Karupović, Miljević

RUDAR-PRIJEDOR(juniori):
Milinković, Raković, Živanić, Polovina, Janjušić, N.Marmat, Kovljen, Kovačević, Radaković, Žerić, Javorić
Igrali su još: Krneta, D.Marmat, Milinović, Topalović, Zmijanjac, Romanić, Ćorić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com