Sabor za izbor novog prijedorskog Gradskog odbora PDP-a, trebalo bi da bude održan do kraja septembra, a u toku su Sabori mjesnih odbora i delegiranje za nove članove Gradskog odbora, poručeno je na konferenciji za novinare PDP-a, održanoj u Prijedoru.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, poručio je da je Prijedor jedan od četiri grada na koja PDP želi da stavi poseban akcenat.

Istakao je da su odbornici PDP-a u gradskoj skupštini veoma zaslužni u vezi sa rješavanjem pitanja prodaje ljubijskog rudnika. Naglasio je da u Republici Srpskoj ima mnogo loših primjera aranžamana javno-privatnog partnerstva ili neke vrste privatizacije.

Iako je u Srpskoj uzavrela politička scena, nema potrebe da dođe do bilo kakvih političkih tenzija, već svako treba da radi svoj posao, poručio je Borenović.

– Vlada Republije Srpske treba da radi svoj posao u skladu sa svoji nadležnostima, nismo zadovoljni kako to oni rade i zato smo i pokrenuli čitav niz interpelacija tj. ključnih pitanja o pojedinim oblastima društva u Republici Srpskoj, jer želimo da o tome razgovaramo u parlamentu. Takođe, mislimo da na nivou zajedničkih institucija BiH ministri trebaju da rade svoj posao u skladu sa svojim nadležnostima. Mi smo zadovoljni radom ministara koji dolaze iz PDP-a i Saveza za promjene, poručio je Borenović.

RTRS