Opština Oštra Luka proslavila je krsnu slavu, Svetog Proroka Iliju.

Položeni su vijenci u novoizgrađenoj memorijalnoj sobi i odata pošta svim poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata. Dodjeljena su i opštinska priznanja najzaslužnijim građanima koji su učestvovali u osnivanju ove opštine, ali i zahvalnice iz oblasti kulture i poljoprivrede.

– Opština Oštra Luka polako, ali sigurno “staje na svoje noge”. Mi smo se u proteklom periodu mučila sa zaduženjima, ali se ta zaduženja polako smanjuju i već su došla na nivo kada opština može da razmišlja o jednom ozbiljnom i sistematskom razvoju – istakao je načelnik opštine Dragan Stanar.

Obilježavanju je prisustvova i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

– Mi imamo grant za ovu kategoriju opština od dva miliona maraka na godišnjem nivou, koji redovno isplaćujemo. Ono što je uvijek dobro čuti jeste da je Oštra Luka u nekim proteklim periodima imala jako dobre projekte, dobijala je projekte i sredstva i po tim osnovama. Ulagali su u poljoprivredu, malinarstvo konkretno, a sredstva iz IRB-a su išla u te projekte. Takođe je i Vlada preko Savjeta za razvoj obezbijedila i zemlju za hladnjaču u 2013. godini – rekla je Rešićeva.

RTRS