Prijedorčanka Gorana Marjanović, članica Ženskog košarkaškog kluba Sloboda iz Novog Grada nalazi se sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine U-18 za učešće na Evropskom prvenstvu A Divizije od 5. do 13. avgusta u Sopronu (Mađarska).

Prethodno je bila na pripremama U-20 reprezentacije BiH koja je nastupila na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Poziv 17-godišnjoj djevojci u novijoj istoriji „kraljice igara“ u Prijedoru, ujedno je i prvi jednoj košarkašici iz grada na rijeci Sani.

– Svakako da mi je drago da sam zahvaljujući uspjesima Slobode, koja je dvije godine zaredom sa najmlađom ekipom šesta u seniorskoj ligi BiH, stigla do statusa reprezentativke. Naravno da ne zaboravljam prve košarkaške korake u Prijedoru načinjene u KK Hunters – priča Marjanovićeva.

Talenat krilnog centra (visoka 186 centimetara) brzo se nazirao, jer je sa matičnim klubom u sezoni 2012/13, iako je bila još pionirka, u Trebinju stigla do „bronze“, trećim mjestom na „fajnal-foru“ prvenstva Republike Srpske za kategoriju kadetkinja.

Dvije godine “na pozajmicu” je branila boje i KK Feniks iz Banjaluke, ali je pravu afirmaciju stekla među Novograđankama.

– Sa Slobodom sam ponijela titulu šampiona Srpske kod juniorki, a nedavno u Tešnju drugo mjesto na završnom turniru Omladinske lige BiH. Zahvalna sam prvom treneru Sunčici Zec-Marčeta, ali i nekadašnjoj igračici beogradskog Partizana Ljiljani Božičković, jer u stručnom dijelu mnogo mi, s obzirom da je bila centar, pomaže savjetima za poziciju koju igram. Nadam se da ću uz njihovu podršku još da napredujem – istakla je Marjanovićeva.

U to ne sumnja Zec-Marčetić, naglašavajući da je Gorana izuzetno radna, i ne propušta nijedan trening.

Prednost joj je što je ljevoruka, odlikuje se dobrim šuterskim karakteristikama, ali i igrom ispod koša i skokom.

Svakako da nije slučajno da je poziv stigao od strane selektora, legendarne Mare Lakić-Brčaninović, da sa 17 godina bude i među bh.reprezentativkama selekcije U-20.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Gorana Marjanović/KSBiH