Elektrokrajina Banjaluka danas je u Prijedoru obilježila krsnu slavu Svetog Proroka Iliju.

U ovom preduzeću pohvalili su se pozitivnim poslovanjem u prvoj polovini ove godine, sa pet miliona maraka.

U prijedorskoj Elektrodistribuciji kažu da konstantno rade na unapređenju usluge za potrošače. U skladu s tim, ne izostaju investicije na terenu.

– Investicije su u značajnoj mjeri poboljšane. Vršene su rekonstrukcije mreža, uveli smo i daljinsko očitavanje energije i nastavljamo dalje u tom pravcu – kaže Dalibor Pavić, direktor RЈ Elektrodistribucija Prijedor.

Unapređenje preduzeća cilj je na nivou Elektrokrajine.

Radi se i na poboljšanju uslova rada zaposlenih – obnavlja se mehanizacija i vozni park, kao i poslovni objekti.

– Nama je najvažnije da poboljšamo kvalitet snadbijevanja kupaca električnom energijom. Tu imamo dosta posla, a dosta smo i uradili i radimo svaki dan. Takođe je bitno naplatiti isporučenu električnu energiju i na tom polju postižemo bolje rezultate, nego što je to bilo u nekim ranijim periodima – kaže Seka Kuzmanović, direktorica Elektrokrajine Banjaluka.

Saradnjom sa ovim preduzećem pohvalio se i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, ističući da još ima posla na poboljšanju elektro-distributivne mreže u seoskim područjima.

– U cjelini ocjenjujući imamo kvalitetnu saradnju, ali kao i svugdje, uvijek nedostaje novca da bi se sve privelo kraju. Elektrodistribucija čini napore da što više sredstava uloži za osposobljavanje i rekonstrukciju električnih mreža na nivou grada – rekao je Đaković.

Elektrokrajina posluje sa 10 radnih jedinica, a zapošljava 1.800 radnika.

RTRS