I u drugom odmjeravanju snaga komšijskih klubova u Novom Gradu u okviru priprema „rudari sa Sane“ bili su uspješniji, Sloboda: Rudar-Prijedor 1:3.

Drugoligaš Republike Srpske znatno je popravio utisak iz proteklog duela kada je ubjedljivije poražen (2:5) i u 9.minuti stigao do prednosti.

Do ove sezone u suprotnom taboru David Kuridža je iskoristio asistenciju Mile Popovića i u kaznenom prostoru sa oko 13-14 metara iskosa sa desne strane pogodio suprotan donji ugao golmana Đorđa Šarca za 1:0.

Igrao se 28.minut kada je Mile Popović igrao u svom šesnaestercu rukom, a sudija Nemanja Petrović iz Prijedora pokazao na „bijelu tačku“.

Ognjen Jaćimović je poslao čuvara mreže „crvenih“ Slobodana Majkića u njegovu desnu, a loptu u lijevu stranu za rezultat prvog poluvremena 1:1.

U nastavku trudili su se i jedni i drugi, posebno su motivisani bili Novograđani, a viđena su još dva gola prvotimaca prvoligaša.

Prvo je, na samom otvaranju drugog dijela meča, Demir Jakupović u 47.minuti bio precizan krunisavši brzu akciju svog tima (1:2), da bi najljepši trenutak susreta viđen u 82.minuti.

Draško Lolić je sa oko 18 metara sa lijeve strane poslao loptu u gornji lijevi ugao Majkića, koji je paradom samo uljepšao gol, za aplauze malobrojnih gledalaca i konačan ishod 1:3.

– Dolazimo polako do svježine, poslije napornog rada, i to se odrazilo na ovoj utakmici. Da smo potpuno svježi i ne bi bilo dobro. Još smo umorni, što se vidjelo kod nekih igrača, ali nisam razočaran i ima dosta razloga za optimizam. Primili smo golove iz grešaka, a u velikom mjeri presudni su bili kvalitet i majstorstvo Jakupovića i Lolića. Trebamo dosta da radimo, kao što smo to i do sada činili pakleno. Očekujem pravu sliku u prvenstvu, kada će i doći rezultati – rekao je trener Slobode Zoran Bujić.

Nije imao razloga za nezadovoljstvo ni njegov kolega sa druge klupe Zlatko Jelisavac, koji je 90.put u svim utakmicama vodio Prijedorčane, a nije mogao da računa na Stefana Gavranovića (zbog herpesa) strijelca prva dva gola na stadionu „Mlakve“ u prošlom okršaju.

– Odigrali smo dosta dobru i kvalitetnu utkmicu. Moram istaći da je Sloboda odigrala odlično, postavila se kao pravi protivnik, disciplinovano, agresivno, sa dobrom trkom po cijelom terenu, što je nama u ovom momentu i odgovaralo. Raduje nas da smo se poslije vođstva rivala vratili i postigli tri gola, ali zabrinjava činjenica da nikako da odigramo utakmicu, a da nam se mreža ne zatrese. Nadam se da do starta borbi za bodove ima još vremena kako bi ispravili greške i popravili sve segmente igre – naglasio je Jelisavac.

Sloboda(NG): Rudar-Prijedor 1:3(1:1)

Novi Grad
Stadion: „Mlakve“
Gledalaca: 50
Sudija: Nemanja Petrović (Prijedor)
Strijelci: Kuridža u 9. za Slobodu, a Jaćimović (iz penala) u 28., Jakupović u 47. i Lolić u 82.minuti za Rudar-Prijedor

SLOBODA:
Majkić, Popović, Mrkić, Milinković, Tica, S.Kovačević, Ma.Kovačević, Mijić, Ćulibrk, Antonić, Kuridža
Igrali su još: Ivančević, Vicković, Vučen, De.Balaban, Stojić

RUDAR-PRIJEDOR:
Šarac, Davidović, No.Petrović, Pekija, Pecelj, Marić, Vojnović, Popović, Šakić, Jakupović, Jaćimović
Igrali su još: Ne.Petrović, Lolić, Jandrić, Rokvić, Dekić, Marmat, Mi.Kovačević, Radaković, Živanić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com