kupbih-rudar prijedor-boracNajveću pažnju od susreta osmine finala Kupa BiH privućiće komšijski „krajiški derbi“ u Omarskoj (15 časova) između prvoligaša Republike Srpske Rudar-Prijedora i premijerligaša BiH banjalučkog Borca.

Stari znanci su u svojim prvenstvenim duelima „vezali“’ po tri uzastopne pobjede i imaju razloga za optimizam pred prvi međusobni okršaj u ovom takmičenju. S obzirom da je „rudarima sa Sane“ borba za bodove prioritet, šef stručnog štaba Darko Nestorović najavio je da će izvesti kombinovani tim, kako bi neke igrače odmorio pred gostovanje za vikend, novogradskoj Slobodi.

-Ova utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku, jer znamo šta nas čeka na stadionu „Mlakve“ u Novom Gradu. Iako ćemo biti nekompletni ulazimo u nju, kao i u svaku drugu, igraćemo sa željom da pružimo maksimum i ostvarimo pozitivan rezultat, a vjerujemo da će sa takvim motivima, protiv kluba za poštovanje, sve učiniti igrači koji dobiju šansu. Očekujemo pravu fudbalsku atmosferu i korektnu igru, lijepo vrijeme, a jedino za oba protivnika, uz svo poštovanje domaćina u Omarskoj, jer su nam u svemu bili na usluzi prilikom organizacije dosadašnjih mečeva, problem može da predstavlja loš teren i neće im dozvoliti da prikažu dopadljivu partiju. U glini se noga zaglibi, pa smo zato i bili u situacijama da stvorimo mnogo šansi, ali ih je teško realizovati. Samo da ne bude kiše, postojaće kakvi-takvi uslovi za dobru predstavu – naglasio je Nestorović.

Posljednju Kup-utakmicu, ali u okviru nadmetanja na teritoriji RS zeleno-crni i crveno-plavi odigrali su 2.oktobra prošle godine na Gradskom stadionu u Prijedoru. Igrali su u podmlađenim sastavima u okviru šesnaestine finala, a poslije neriješenog rezultata (1:1) u regularnom toku, domaći su boljim izvođenjem penala (5:3) eliminisali velikana iz ulice Vladike Platona.

-Svaki susret, pa i prijateljskog, a ne takmičarskog karaktera, od onih kada se sastaju ekipe mlađih kategorija do prvog tima između Rudar-Prijedora i Borca ima svoju draž i poseban je osjećaj biti akter u njima. Sigurno je da je velika inspiracija klub koji ime vrijedne trofeje u svojim vitrinama, a posebno nama mlađim igračima pruža priliku za dokazivanje. Trudićemo se da na najbolji način obavimo zadatke koje pred nas postavi trener Nestorović – istakao je mladi napadač Prijedorčana Rastko Rokvić, koji je na najbolji način iskoristio ukazano povjerenje u šesnaestini finala Kupa BiH, kada je u Ljubiji zaigrao protiv federalnog prvoligaša Podgrmeča iz Sanskog Mosta i postigao efektan gol u trijumfu od 3:0.

Rudar-Prijedor će, najvjerovatnije, igrati u sastavu: Petrović, Šodić, Vranješ, Pekija, Saničanin, Đokić, Ćulum, Mikić, Rokvić, Redžić, Radoja.

N.Đerić/A.Drakulić