Na današnjoj 9. sjednici Skupštine grada, prisutni odbornici su jednoglasno izabrali Aleksandra Miljuša za novog zamjenika gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića.

On je na tu poziciju došao umjesto iznenada preminulog Drage Tadića koji je ovu funkciju obavljao od prošlih lokalnih izbora.

Tokom tajnog glasanja svih 26 odbornika podržalo je izbor Miljuša, člana Saveza nezavisnih socijaldemokrata, na poziciju zamjenika gradonačelnika nakon čega je on položio svečanu zakletvu.

Aleksandar Miljuš je rođen 1966.godine u Zagrebu. U Prijedoru je završio Osnovnu i Srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet u Banjaluci završio je 1992.godine a specijalista dječije hirurgije postao je 1998.godine u Beogradu. Dugo godina je bio zaposlen u Opštoj bolnici Prijedor, a od 2010. godine obavlja funkciju šefa kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u gradu na Sani. Odbornik je u Skupštini grada Prijedora u drugom mandatu. Aleksandar Miljuš je poznati prijedorski rukometaš i istaknuti sportski radnik. Član je Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske i Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com